Nathalie Stutzmann er engasjert som ny sjefdirigent for Kristiansand Symfoniorkester

Den franske dirigenten Nathalie Stutzmann er engasjert som ny sjefdirigent for Kristiansand Symfoniorkester i tre år. Hun etterfølger Giordano Bellincampi, og begynner høsten 2018.

Nathalie Stutzmann er en internasjonalt hyllet musikpersonlighet som kombinerer karrierene som sanger (kontraalt) med sitt stadig voksende verdensrenommé som dirigent.

Hun er 1. gjestedirigent for RTÉ National Symphony Orchestra of Ireland i Dublin og Associate Artist med the Sao Paulo State Symphony Orchestra.

Listen over hennes oppgaver for tiden er stor:

I årets sesong 2017/18 har hun engasjement som gjestedirigent med blant andre London Philharmonic, National Symphony Orchestra Washington, Philadelphia Orchestra, Rotterdam Philharmonic Orchestra, National Symphony Orchestra Washington, Konzerthausorchester Berlin, Kungliga Filharmonikerna i Stockholm, Royal Liverpool Philharmonic, St Louis Symphony, Saito Kinen Ozawa, Bergen Filharmoniske Orkester, Houston Symphony, Orchestre Philharmonique de Radio France og Royal Scottish National Orchestra.

Nathalie Stutzmann sier selv at hun allerede fra den første prøven med KSO ble imponert, ikke bare av den tekniske kvaliteten i orkesteret, men også av musikernes engasjement og besluttsomme vilje til å skape musikk sammen.

«Følelsen min var at dette er et orkester jeg så absolutt gjerne vil arbeide ofte med i fremtiden», sier den kommende sjefdirigenten som også uttrykker et ønske om sammen med hele KSO-organisasjonen å utvikle nye ideer rundt kommunikasjonen av musikk i Kristiansand og på hele Sørlandet.

I mars 2017 dirigerte Stutzmann KSO i Kilden.

Ifølge orkesterdirektør Stefan Sköld var kjemien mellom dirigent og orkester magisk og potensialet i å utvikle dette samarbeidet fantastisk. Etter konserten var det en sterk enighet om å forsøke å få til et fast samarbeid mellom KSO og Nathalie Stutzmann.

Nathalie Stutzmann innleder abonnementssesongen 2018/19 den 30. august med musikk av Wagner, Tsjaikovskij og Brahms i Kilden Teater og Konserthus.

Kristiansand Symfoniorkester er et av Norges profesjonelle orkestre med rundt 70 musikere. Orkesteret er endel av Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand, sammen med blant annet Kilden Teater, Kilden Opera og Kilden Dialog.