Nominert til Ibsenprisen

Bilde fra forestillingen. En mann står i shorts og bar overkropp og ser på en flamme som stiger opp fra gulvet. En kvinne sitter på en benk i bakgrunnen.

Trine Falch er nominert til den gjeve Ibsenprisen for forestillingen Susie Wang: Licht Und Liebe.

Forestillingen hadde urpremiere i Kilden teater og konserthus i oktober 2020, er en samproduksjon mellom Kilden Teater og Susie Wang.

Ifølge juryen er forestillingen “… et samspill og en lek mellom språk, rom og teaterets andre virkemidler”. 

– Høyst fortjent

Teatersjef i Kilden Teater, Valborg Frøysnes, er begeistret for nominasjonen:

– Nominasjonen er veldig gledelig og høyst fortjent! Susie Wang er en av våre aller fremste scenekunstgrupper. Juryens begrunnelse er godt begrunnet og viser at de virkelig har forstått kvaliteten, kompleksiteten og de mange lagene som ligger i teksten, som fort ved første øyekast kan virke enkel. Det er en blanding av det populærkulturelle, filmatiske, trashy, poetiske og absurde. Den er både lavmælt og høylytt på én og samme tid.

– Også det at de bruker ulike språk – tysk, engelsk og tigrinja – og måten de bruker det på, gjør teksten helt spesiell. Kilden gratulerer Susie Wang med hele sitt hjerte! Det var en stor fornøyelse å arbeide sammen med henne, sier Frøysnes. 

Susie Wang tilbake til Kilden

Susie Wang er også aktuelle i Kilden teater og konserthus i vår. I samproduksjon med Kilden Kultur settes forestillingen Burnt Toast opp 7., 8. og 9. april.