Nyttårskonserten strømmes fredag kveld

Emily Jons og Eirik André Hvidsten

Dette er utvilsomt en av de bedre måtene å starte året sitt på”, sier Fædrelandsvennes anmelder om Nyttårskonserten i går. Fredag kveld får alle i regionen muligheten til å delta på festen.  

– Vi har som mål å nå ut til så mange folk som mulig i regionen vår. Og når muligheten bød seg til å strømme Nyttårskonserten i samarbeid med Fædrelandsvennen, føltes det veldig riktig å gjøre også i år, sier direktør for Kilden teater og konserthus, Harald Furre.  

Gershwin

Den første gjennomføringen av Nyttårskonserten gikk av stabelen i Kilden i går, onsdag, til stormende jubel fra salen. Orkesteret tar turen til Arendal i kveld, og returnerer til Kristiansand for å spille i morgen klokken 19.30 og lørdag klokken 12.00.

Årets utgave er en hyllest til George Gershwin, og ledes av Evelyn Jons og Eirik André Hvidsten. Case Scaglione er dirigent.  

Her kan du strømme Nyttårskonserten 2023 fredag 13. januar klokken 19.30: https://youtu.be/2ZUx6QX9eiM 

Publikum i salen 

Publikumsrestriksjoner de siste årene, har gjort at også tidligere har strømmet det som kalles «årets første store høydepunkt» i Kristiansand. Selv om publikum igjen slipper fritt inn teater- og konserthuset, synes Furre det er viktig å tilby opplevelsen til enda flere folk.  

– Vi har samlet sett solgt nærmere 3000 billetter til Nyttårskonserten 2023, men vet jo at det er mange som ikke har anledning til å delta fysisk. Dette kan være en fin mulighet til å bli med på festen for de som av ulike grunner ikke kan være til stede, sier Furre.