Pauseprat

F.V. EIVIND GREIBROKK (41) TOBIAS (9), KIRA GREIBROKK (40) OG RASMUS (5)

PUSSET TENNENE EKSTRA GODT
– Jeg har sett Karius og Baktus her, og da pusset jeg tennene ekstra godt da jeg kom hjem. Men det er veldig fint at mamma
og pappa kan gå her alene, for da passer bestemor og bestefar på oss, og da får vi være oppe lenge, sier ni år gamle Tobias Greibrokk.

I dag har familien vært ute og feiret 40-års dagen til mamma, Kira Greibrokk. Hun forteller at de gjerne skulle vært her oftere, men at tiden ikke alltid strekker til.

– Det blir kanskje et par ganger i året, men det er et fantastisk sted. Tidligere hadde vi båten liggende i nærheten, og da pleide vi alltid å svinge innom for å titte litt, forteller den ferske 40-åringen.

Ektemannen forteller at han er spesielt glad i å se musikaler i Kilden.

– Vi så blant annet «Les Miserables», og det er jo ekstra gøy når man kjenner sangene fra før. Det er noe med hele settingen, både det som foregår på scenen og musikken, som gir en god totalopplevelse, synes Eivind Greibrokk.

KILDEN ROMMER ALT VI TRENGER

– Jeg har blitt så glad i Kilden, og kan nesten ikke skjønne at vi klarte oss uten, smiler Mari Nøkleby.

Vi treffer henne i restauranten i Kilden, hvor hun koser seg sammen med flere venninner. På tallerkenen har hun en kyllingpai og i glasset er det skjenket hvitvin.

– Det er jo ikke hver gang vi spiser i restauranten først, men vi tar i alle fall et glass hvitvin i baren. Vi synes det er koselig å gjøre litt mer ut av det når vi først skal på forestilling.

Venninnene sjekker alltid ut programmet straks det er klart, og blir enige om hva de skal kjøpe billetter til. Halve moroa er å glede seg, synes de.

– Vi lo høyt da vi leste om «Kveiteprinsen», så vi bestemte oss raskt for den. Men jeg ser også mye annet her nede, og tipper at jeg besøker Kilden en til to ganger i måneden.
I perioder pleier jeg også å ha abonnement på konsertene til Kristiansand Symfoniorkester. Det er et godt sted, og jeg synes Kilden rommer alt vi trenger, avslutter 68-åringen.

MARI NØKLEBY (68)

ANN-ELISE ROBERTSEN (73)

JEG ER ALLTID TILFREDS NÅR JEG GÅR FRA KILDEN

– Jeg er glad i teater med litt snert, men hører like gjerne på klassisk musikk. Så synger jeg i Sølvstrupene som øver her en gang i uka, derfor betyr Kilden mye for meg, forteller Ann-Elise Robertsen.

I dag skal hun på «Kveiteprinsen» sammen med flere venninner. Men Ann-Elise har en annen venninne som er blind, og det har ført til noen Kilden-opplevelser litt utenom det vanlige.

– Siden min venninne ikke ser det som foregår på scenen, foretrekker hun naturlig nok konserter. Derfor har vi vært sammen på mange konserter. En del av dem har jeg tenkt at ikke ville fenge meg, men så har det gitt meg mye likevel.

Ann-Elise er nå opptatt av å ikke være forutinntatt, men heller åpne opp for nye opplevelser.

– Det handler om å ta til seg inntrykkene. Selv om jeg kanskje har vært litt skeptisk i utgangspunktet, går jeg alltid så fornøyd og tilfreds hjem fra Kilden.

JEG SYNES KRISTIANSAND FORTJENER DETTE

– Endelig kla et det slik at jeg kunne få med meg en forestilling når jeg først skulle besøke sønnen min i Kristiansand, sier Asbjørn Sørensen, som bor i Moss.

Dette er første gang 70-åringen skal på forestilling i Kilden, men han var innom forrige gang han var i sørlandsbyen.

– Da fikk jeg kikke inn i flere av salene. Det er flott arkitektur og et tett og variert program, og det imponerer meg. Men egentlig synes jeg Kristiansand fortjener såpass.

Sønnen, Øystein Sørensen, er enig, selv om han ikke er her så veldig ofte.

– Nå passet det fint å dra hit sammen med min far, han er nok oftere i teater enn det jeg er, innrømmer Øystein.

– Ja, jeg er veldig glad i det, og til helga skal jeg på utendørsopera i Halden. Jeg pleier alltid å lese meg opp litt på handlingen på forhånd, for spesielt opera kan jo være litt vanskelig å følge med på. Så når forestillingen starter, kan jeg bare lene meg tilbake og nyte mimikken og musikken, uten at jeg trenger å konsentrere meg om å følge så med på teksten. Det er egentlig et lurt tips, avslutter han.

F.V. ASBJØRN (70) OG ØYSTEIN (47) SØRENSEN

HANNAH HALVORSEN (24)

DANSET MED ANGELIQUE KIDJO

– Jeg har nettopp levert masteren, og nå nyter jeg de siste ukene i Kristiansand før jeg flytter hjem til Sandnes, sier Hannah Halvorsen og deler gjerne sin største opplevelse fra Kilden:

– Vi var på konsert med den afrikanske sangerinnen Angelique Kidjo, og da hun skulle fremføre den siste sangen, inviterte hun publikum opp på scenen for å danse med henne. Vi var noen venninner som tok henne på ordet, og det var fantastisk gøy. Jeg kommer aldri til å glemme det.

Hannah synes Kilden er den perfekte avkoblingen fra krevende studier, og vil gjerne tipse medstudenter om det.

– Vi får til og med studentrabatt, ler hun og fortsetter:

– Jeg liker kulturopplevelsen jeg får her, og det gjør noe med en som menneske. Det er mye mer levende enn å se en film på tv eller i en mørk kinosal. Dessuten er det kjekt å se folk, og hyggelig å pynte seg og gjøre seg klar til noe man vet blir en fin opplevelse, avslutter 24-åringen.

TEKST KARI BYKLUM
FOTO BØRRE ESKEDAHL