PRISBELØNT KORTFILM BLIR JULETEATER

Familiebilde i stue

Filmregissør Even Hafnor fra Kristiansand debuterer som teaterregissør når Kilden Teater i november og desember setter opp forestillingen SMALL TALK – Ring julen inn med familien Dvergsnes. Regissøren tror mange vil kjenne seg igjen i flaue familiesituasjoner.

Even Hafnor foran grønn vegg

SMALL TALK – Ring julen inn med Familien Dvergsnes er en forestilling basert på Hafnors prisbelønte kortfilm SMALL TALK (2015). Der kortfilmen tar for seg familieselskaper i Familien Dvergsnes’ liv, og situasjonene som oppstår, blir teaterforestillingen et juleselskap i den samme Kristiansandsfamilien. Dette er aller første gang regissøren jobber med teater. Han er spent før det hele rulles i gang.

— Det var veldig gøy å bli spurt om å gjøre dette. Selv om det nok blir ganske annerledes å jobbe med materialet i et teater enn på et filmsett, har jeg stor tro på at dette kan blir en artig prosess som ender opp med noe folk vil sette pris på. Jeg tror mange i Kristiansand og omegn vil kunne kjenne seg igjen i denne type familieselskap, sier Even Hafnor. 
Se utdrag fra kortfilmen:

«PUTE-TEATER»

Filmen er kjent for sine mange pinlige situasjoner, og når handlingen nå bearbeides for scene, tror Even Hafnor at ordet «pute-teater» godt kan beskrive det publikum vil få oppleve i Kilden i november og desember. — Pute-TV er et ganske etablert begrep, gjennom for eksempel serier som Klovn. Selv om vi kanskje ikke tar det like langt som i Klovn, vil det nok være situasjoner i denne forestillingen der publikum godt kunne trenge en pute å gjemme seg bak, smiler regissøren. 

Valborg Frøysnes foran Kildens bølgevegg

Annerledes julespill

Teatersjef Valborg Frøysnes gleder seg stort til å se hvordan et allerede morsomt utgangspunkt skal bli å se på teaterscenen.

— Jeg så SMALL TALK på Cinemateket i Oslo for flere år siden, og falt for filmens humor og Evens evne til å formidle noe veldig gjenkjennelig og pinlig på samme tid. Nå skal det bli utrolig gøy å presentere dette i en ganske annen setting for publikum, sier hun.

SMALL TALK – Ring julen inn med familien Dvergsnes har premiere i Kilden Teater lørdag 19. november og spilles til og med 17. desember. Teatersjefen tror dette blir en forestilling som vil få publikum i julestemning på en litt annerledes måte. — Dette blir jo ikke noe tradisjonelt julespill. Jeg tror dette vil passe veldig godt for vennegjenger og kolleger som har lyst til å ha det litt gøy i førjulsstria og ikke nødvendigvis trenger mer av det som finnes over alt ellers, sier Valborg Frøysnes.