Rosmersholm nominert til Heddaprisen!

Forsamling rundt bord

– Dette er en nominasjon som betyr mye for Kilden Teater fordi det er lagt ned så mye arbeid og fantastisk håndverk i produksjonen, sier en stolt teatersjef i Kilden Teater, Valborg Frøysnes.

– De nominerte er Norun Standal for scenografi og lysdesign og Synne Reichelt Føreland for kostymedesign. Samtidig er det en stor annerkjennelse av hvor dyktige folk vi har på huset, både verksted, malersal, kostymeavd., lys, scene og lyd. Det er mange som har arbeidet sammen for å kunne realisere de ideene og den visjonen det kunstneriske laget hadde for vår Rosmersholm. Jeg vil gjerne gratulere alle sammen, sier hun.

KAKEFEST

Onsdag ettermiddag samlet hun en rekke av de involverte i produksjonen i Malersalen på Kilden teater og konserthus for å offentliggjøre nyheten. Jubelen sto i taket da hun kunne fortelle hvorfor kollegaene var samlet.

Rosmersholm av Henrik Ibsen hadde premiere i Kilden Teater 29. april, med spilleperiode frem til 28. mai. Regi var av Mari Vatne Kjeldstadli, scenografi/lysdesign av Norunn Standal, musikk/lyddesign av Ingvild Langgård og kostymedesign av Synne Reichelt Føreland.

Norunn Standal

Synne Reichelt Føreland, kostymedesigner. Smilende kvinne med mørkt, langt hår foran glassfasade

Synne Reichelt Føreland

GULLALDER FOR NORSK SKUESPILLERKUNST

På grunn av Covid, strekker Heddaprisen 2022 seg over to år med forestillinger i en utfordrende periode for norske teaterliv, men med mye kvalitet på de ulike scenene. 

– Innen scenekunst generelt har de to siste årene bekreftet en opplevelse av at vi befinner oss i en liten gullalder for norsk skuespillerkunst, sier Andreas Wiese, juryens talsperson.

– I disse to uvanlige sesongene har vi sett sterke forestillinger både blant de frie gruppene og på institusjonsteatrene. Vi ser også stadig flere samarbeidsproduksjoner mellom frie grupper og institusjonsteatrene, sier han.

Heddaprisen 2022 blir delt ut på Det Norske Teatret 19. juni.

Se forestillingsbilder fra Rosmersholm: