Samhold Søkes – Klart for premiere!

Lørdag 27. august er det klart for premiere på den humoristiske, såre, gjenkjennbare og litt absurde forestillingen Samhold Søkes! Da forestillingen var noe av det første som ble korona-avlyst i Kilden er det ekstra stas at det nå endelig skal skje. 

I forestillingen undersøkes ulike sider ved ensomhet og samhold gjennom humoristiske sanger og keitete, men gjenkjennbare, situasjoner. I tillegg til fire skuespillere og en pianist er Kildens eget seniorkor Sølvstrupene med i forestillingen. Kor er en helt spesiell form for fellesskap; man synger, puster og harmonerer med hverandre, i tillegg til å måtte forholde seg til hverandre individuelt og som deler av én gruppe.  

Se noen av Sølvstrupenes kostymer: 

Det finnes mange sider ved fellesskapet, og selv om ordet fellesskap for mange gir positive assosiasjoner, så kan fellesskap også oppleves kleint, ubehagelig, unødvendig, klaustrofobisk eller feil. Vi spurte noen av de medvirkende i forestillingen; kan det egentlig bli for mye fellesskap? 

Selv om forestillingen behandler seriøse temaer som gruppetilhørighet og ensomhet, er den både morsom, gjenkjennelig og litt absurd. Med humoristiske sanger og samtaler tar forestillingen felleskapets noen ganger keitete situasjoner på kornet. Se bilder fra forestillingen: 

Uken før premiere er det mye som skal ordnes for at alt skal bli klart! I tillegg til å gjøre siste terpinger på forestillingen får vi besøk av journalister, tar bilder og video, og jammen skal det være tid til litt lunsj også! Men – ingen får spise uten kappe som beskytter kostymene. Se bilder fra den siste uken: