Slik blir Festaften 3. september

Collage av tre bilder: Musikere i et symfoniorkester spiller på sine instrumenter. Til høyre er det et portrettbilde av mann med mørk hud, kledd i mørkegraå jakke, vhit skjorte og tversoversløyfe. På hodet har han en sort cap. Han smiler. Siste bilde er en illustrasjon av rød løper.

– Allerede ved ankomst, på rød løper, vil publikum merke at de er med på noe utenom det vanlige sier arrangementsansvarlig for Festaften, Sigrun Ebbesvik, og fortsetter:  

– Kristiansand Jazz Collective vil stå klar på scenen i foajéen, med et chill jazz-sett, og samtlige vil bli tilbudt en velkomstdrink. Foajéen skal virkelig rigges til fest, og det blir også smakebiter fra vår kommende stor-opera Don Giovanni før konserten begynner i Konsertsalen.

Restaurant Frihavn åpner for bordreservasjon fra klokken 17.30, en halv time før publikumsinnslipp, og har lagd en egen treretters middag for anledningen.

Grammy-dryss

Den dobbelt Grammy-vinnende amerikanske sangeren Gregory Porter blir et naturlig høydepunkt i programmet. Med dirigent Hans Ek på podiet, musikerne Jørn Øien (piano), Edvard Askeland (bass), Elias Tafjord (slagverk) og Kristiansands egne Rolf Kristensen (gitar), og med Kristiansand Symfoniorkester i ryggen, knytter det seg store forventninger til konserten.

Etter konserten fortsetter festen i foajéen. Ebbesvik utdyper:

Mer musikk

– Musikkopplevelsen fortsetter med Kristiansand Jazz Collective, som har lovet hippe groover, gode vibber, fete låter og improvisasjon utover kvelden. Så vi håper å kunne gjøre dette til en helaften i Kilden for å feire 10 veldig spennende år.