Spyro Gyra fra direktørens spilleliste til Kilden.

Fenomenet Spyro Gyra kommer endelig til Kristiansand, men visste du at vår egen direktør, Harald Furre, har fulgt bandet i en årrekke?

I 1974 fant medlemmene i jazzbandet Spyro Gyra sammen på en pub i Buffalo. En impulshandling, i nevnte pub, fra et av bandets medlemmer gjorde at bandet i snart femti år har hatt delt navnet med en ferskvannsalge.

Spol frem et snaut tiår hvor den unge håpefulle Furre blir introdusert for en kassett med nettopp Spyro Gyra, bandet, ikke ferskvannsalgen. I klasserommet på Kristiansand katedralskole, kom lektor Håkon Nilsen inn med en stor «gettoblaster» for å spille en melodi han nylig var blitt kjent med.

-Det var «Cathing the Sun» med Spyro Gyra. En fantastik melodi som ble hele klassens yndling og som vi har spilt på klassefester siden. Den er en av mine favoritter, sier Harald Furre.

-Det er klart at man har noen få musikalske opplevelser som står seg ut i løpet av et liv, å høre Spyro Gyra i klasserommet ble absolutt en slik oppevelse, fortsetter Harald.

Fra spillelistene til Harald Furre til scenen på Kilden, er det en sammenheng her Harald?

– Nei, det er helt og holdent tilfeldigheter som gjør at et band jeg har et forhold til kommer til Kilden, når det er sagt så anbefaler jeg på det sterkeste bandet, og konserten 25. oktober.

En kort medly med noen av Spyro Gyras største hits: