Kilden stenger for publikum, men strømmer Nyttårskonserten til alle

Smittesituasjonen i Kristiansand, og nye anbefalinger fra lokale myndigheter gjør at vi nå gjennomfører Nyttårskonserten 2021 uten publikum, men strømmer den i stedet ut til alle, gratis på YouTube.

Samtlige publikummere som hadde billetter til konsertene, vil bli kontaktet.

– Siden mars har vi forholdt oss til gjeldende regler og anbefalinger både fra nasjonale og lokale myndigheter. Da Kristiansand kommune nå endret holdning, grunnet en forverret smittesituasjon i Kristiansand, var det riktig av oss å avlyse, sier direktør i Kilden teater og konserthus, Harald Furre.

Spiller konserten uten publikum i salen

Søndag ble det presentert nye og strengere korona-tiltak nasjonalt, men som åpnet for gjennomføring av innendørs-arrangementer med inntil 200 publikummere på fastmonterte stoler. Først hadde Kilden planer om å gjennomføre de kommende konsertene, med ytterligere sikkerhetstiltak, men nå har ledelsen i bestemt å gjennomføre på en annen måte:

– Vi kommer til å spille konserten, uten publikum. Denne vil vi nå dele med hele regionen gjennom vår YouTube-kanal, fredag kveld klokken 19.30. Vi håper dette kan være et plaster på såret til de som hadde billetter, og en fin bonus til de som ikke fikk billetter, sier Furre.

Bilde av mann med hatt og pipe som holder en banjo. I bakgrunnen er det en mursteinsvegg.
Stian Carstensen

Multiinstrumentalist og konferansier

Kristiansand Symfoniorkester (KSO) har i år invitert den virtuose multiinstrumentalisten og entertaineren Stian Carstensen (Farmers Market) som konferansier og solist.

Det er den prisvinnende dirigenten Peter Szilvay som leder orkesteret gjennom kvelden. 

Szilvay vant i fjor Kritikerprisen sammen med Rolf Gupta og KSO for fremføringen av Jordens Sang i 2019.