Stutzmann klar for sesongåpning

Nathalie Stutzmann er tilbake i Kristiansand, og klar for sesongåpning med KSO torsdag 25. august. Sjefdirigenten har ønsket å lage en konsert fylt av glede og positivitet, og dette blir også første gang hun dirigerer Grieg med orkesteret.

Ventet med Grieg

– Jeg har bevisst ventet med Grieg. Dette er en komponist jeg er veldig glad i, og jeg elsker musikken fra Peer Gynt. Nå har jeg vært i Norge i flere år, og blant annet blitt enda bedre kjent med landets natur og historie. Det tror jeg vil gi meg en fordel når vi nå endelig skal gjøre Grieg i Kristiansand, sier Nathalie Stutzmann.

Foruten Griegs musikk fra Peer Gynt, består sesongåpningskonserten på torsdag av Mozart, Bizet og César Franck. Stutzmann har bevisst valgt et program preget av glede og positivitet.

Stutzmann forteller om åpningskonserten:

Oppløftende

– Jeg har ønsket å lage en oppløftende konsert. Nå har vi alle vært gjennom noen mørke og utfordrende år, og derfor føltes dette ekstra viktig denne gangen, sier hun.

Sesongåpningen med Kristiansand Symfoniorkester finner sted førstkommende torsdag, 25. august. Konsertstart er 19.30, og den norske sopranen Ann-Helen Moen avslutter Grieg-programmet med «Solveigs sang».