Tabita Berglund ny første gjestedirigent

Smilende dame

Kristiansand Symfoniorkester har i dag bekreftet at Tabita Berglund blir orkesterets nye første gjestedirigent. Den talentfulle norske dirigenten har signert en treårig avtale som starter i august 2021.

Berglund blir et tilskudd til et allerede sterkt kunstnerisk lag, som nå består av sjefdirigent Nathalie Stutzmann og gjestedirigent Julian Rachlin. Blant annet gjennom deltakelsen i Talent Norges «dirigentløftet» fra 2018 – 2020, har Berglund raskt etablert seg som en av de mest spennende og talentfulle unge dirigenter på europeiske podier. Det er første gang hun blir utnevnt til første gjestedirigent i et orkester, og hun ser frem til oppgaven:

Unikt

– KSO er et ungt og sultent orkester, med et unikt ønske om å lære. Jeg falt for dette første gang vi jobbet sammen, og mitt mål for de kommende tre sesongene er å se hvor gode vi kan bli sammen. Det er en utfordring jeg virkelig ser frem til, sier Tabita Berglund.

Direktør i KSO, Geir Rebbestad, uttrykker stor tilfredshet med annonseringen av orkesterets nye første gjestedirigent:

Fantastisk energi

– Det var en fantastisk energi mellom Tabita og orkesteret da hun besøkte oss i fjor, og tanken om å utvide samarbeidet ble født allerede da. Vi er et orkester som ønsker å jobbe med de unike talentene, og Tabita er uten tvil i den kategorien, sier han.

Tabita Berglunds rolle i Kristiansand er en milepæl i hennes blomstrende karriere, de siste årene inkluderer en rekke suksessfulle og kritikerroste opptredener over hele Europa. Nylig har hun debutert som dirigent for Oslo-Filharmonien, Bergen Filharmoniske Orkester, Finlands Radios Symfoniorkester og Trondheim Symfoniorkester. Andre nylig bekreftede gjesteopptredener inkluderer Tonkünstler-Orchester Niederösterreich, Dresdner Philharmonie, Hallé Orchestra, Royal Scottish Orchestra, Orquesta Ciudad de Granada og Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.