Tilbake i Kilden til Folkelig Kraft

Tidligere teatersjef i Kilden Ingrid Forthun står smilende foran Kilden teater og konserthus

Mer enn hundre utøvere skal på scenen under Folkelig Kraft fra Agder torsdag 17. august. Ansvarlig for å få det hele til å foregå sømløst, er en gammel kjenning i Kilden teater og konserthus.

– Det er helt fantastisk at vi har så mange folkemusikere i Agder som holder et nasjonalt og internasjonalt nivå, og det er uvanlig å samle så mange av disse på en og samme kveld til konsert, sier Ingrid Forthun, som har ansvar for regien i konserten 17. august.

Forthun var sjef i Agder Teater i overgangen fra Kristiansand Teater til Kilden teater og konserthus og takket for seg som teatersjef med Edderkoppkvinnens Kyss i 2014. Siden den tid har hun hatt regi på en rekke forestillinger på teatre rundt om i Norge. Nå er hun tilbake i Kilden, for å gjøre en litt annerledes jobb.

Stort publikum

– Når det er så mange involvert, blir det veldig viktig å få alt til å flyte, og skape sømløse overganger mellom innslagene. Det er ofte slike ting publikum ikke tenker over når det fungerer, men merker godt når det ikke fungerer, forteller Forthun.

Folkelig Kraft fra Agder samler store deler av fylkets store folkemusikkmiljø, i møte med Kristiansand Symfoniorkester. Konserten, som inkluderer nærmere 50 utøvere i ulike folkemusikkgrener, ser ut til å være populær hos det sørlandske publikum. En uke før gjennomføring var det allerede 600 personer som har sikret seg billett til den store kvelden.

Stolthet og forventning

KSO-direktør Pål Svendsberget ser det som viktig, men også helt naturlig, at orkesteret møter folkekulturen på denne måten.

– All musikk bygger på, har forgreininger til, eller er starten på noe. Folkemusikken og alt det nyskapende som skjer der, koblet med et symfoniorkester, er for oss det mest naturlige i verden. Det er med stolthet og forventning vi gleder oss til å presentere denne konserten, sier Svendsberget.