Lanserer Kilden ut i Agder

Tre personer og kamerafolk

Som resultat av den nye satsningen «Kilden ut i Agder», lanserer Kilden teater og konserthus nå et rekordstort program utenfor Kristiansand i 2021.

Blant annet skal det være flere teaterpremierer ute i Agder. Satsingen skjer i samarbeid med Agder fylkeskommune og LOS.

Kilden-direktør Harald Furre gikk i fjor ut med en ambisjon om å være mer ute i hele regionen og treffe publikum der de bor. Han er fornøyd med programmet som lanseres.

Gleder seg

– Dette håper og tror jeg vil bli veldig godt tatt imot ute i regionen. Vi gleder oss stort til å kunne komme ut og treffe publikum med det jeg synes er et variert og omfattende program, sier Furre.

Kildens direktør er svært glad for at Agder Fylkeskommune støtter opp under den regionale satsingen ved å gi en ekstrabevilgning til Kilden på 1.25 millioner kroner og at LOS går inn som sponsor for satsingen.

To premierer

For aller første gang har Kilden Teater premiere på to av årets store oppsetninger utenfor Kristiansand, når Ludvig Holbergs klassiker Erasmus Montanus spilles på Buen Kulturhus i Mandal 5. mai. Turen går videre til Lyngdal, Flekkefjord, Grimstad og Arendal, før Kristiansandspublikummet kan oppleve den fra 18. mai.

Kilden Teater spiller også familieforestillingen Sheherazade – og ordet som varte i 1001 natt ute i regionen i november, før den etablerer seg i Kilden inn mot jul. Denne gangen er det Birkenes som er valgt ut som premierested, før forestillingen tas videre til Evje og Hornnes, Byremo, Vigeland og Bygland.

Musikksalongen

For første gang er det også klart for arrangementer i regi Kilden Kultur utenfor Kristiansand. Foreløpig er det klart at suksesskonseptet Musikksalongen – med Sigbjørn Nedland tar turen til Flekkefjord og Vennesla i april og blir også avholdt på ytterligere to steder i Agder etter sommeren. Musikksalongen er en musikkhistorisk foredragsserie med NRK-guru Sigbjørn Nedland, som har vært utsolgt samtlige ganger den har blitt avholdt i Kilden.

Kristiansand Symfoniorkester (KSO) og Kilden Vokalensemble (KVE) vil også i år delta på Risør Kammermusikkfest i juni, hvor KSO holder den tradisjonsrike konserten på Stangholmen, mens KVE gjør konserter både i Frelsesarmeens lokaler og i Risør kirke. Sistnevnte vil også lansere julekonserter ute i regionen i tillegg til Kristiansand.

To konsepter

KSO ruller i tillegg ut i hele regionen to konsepter som vil presentere musikken til to av de aller største komponistene. Beethoven har mistet notene er en forestilling for barn, som etter planen skal spilles i Farsund, Sirdal, Kvinesdal og Evje og Hornnes og sannsynligvis i ytterligere to kommuner i august. Allerede måneden etter reiser KSO rundt med Mozart for hele familien til Søgne, og det ventes på bekreftelse fra fire andre Agder-kommuner.

Charlies Basuner har blitt en institusjon etter at den ble født på den brune puben Charlies Bar i Kristiansand på 2000-tallet. Konseptet har etter hvert vokst seg ut i byen, og i år skal basunene også ut til Mandal og Grimstad.

Øke interessen

– Kildens mål er å gi innbyggerne i hele Agder flotte kunst- og kulturopplevelser, der de bor. Ambisjonen er også å øke interessen for våre kunstformer slik at flere folk fra hele Agder kommer til bygget Kilden i Kristiansand. Pandemien, som vi snart er ferdig med, har vist at kunst betyr mye for mange og at vi har behov for å samles for å oppleve noe meningsfylt sammen. Jeg både håper og tror at vårt nye tilbud blir godt mottatt av publikum i hele fylket, avslutter Furre.