Lars Emil Nielsen tilbake i Kilden

Skuespiller Lars Emil Nielsen fra Lillesand avsluttet sitt åremål i Kilden i 2019. Nå er han tilbake på teaterscenen i Sørlandets storstue, og i februar er han aktuell i en av de store klassikerne.

– Det er fantastisk fint å være tilbake i Kilden igjen. Jeg føler virkelig at det er der jeg hører til. Det er så mange fine folk der, som jeg elsker å jobbe med, sier Nielsen.

Klassiker

Siden 2012 har han gjort en rekke større og mindre roller i Kilden. I år er han først aktuell i en av teaterhistoriens mest kjente stykker, Kirsebærhaven av Anton Tsjekov, før han reiser på turné i regionen med Erasmus Montanus av Ludvig Holberg. Ikke minst ser han frem til Kirsebærhaven, som har premiere i Kilden 26. februar.

– Dette blir en utrolig fin produksjon å være med i. Jeg spiller Jepikodov, som stadig blir utsatt for uhell, blir derfor kalt «Tretten ulykker» og er på mange vis et komisk element i forestillingen. Det blir en fantastisk scenografi i Kirsebærhaven, og jeg ser for meg at dette blir en vakker forestilling vel verd å bruke noen timer på, sier han.

Lek med teater

Publikum på Sørlandet vil kjenne Lars Emil Nielsen fra en rekke forestillinger i Kilden. Hans personlige høydepunkt var det som egentlig skulle være avskjedsforestillingen, Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter.

– Det var en lek med teateret, og en sjanger jeg trives veldig godt i. Og jeg fikk gjøre den med to kolleger, Steffen Mulder og Ann Ingrid Fuglestveit, som også har blitt mine gode venner.

Fin atmosfære

Fungerende teatersjef i Kilden Teater, Endre Sannes Hadland, er glad for å ha lillesanderen med på laget også i 2021:

– Lars Emil er en dyktig og allsidig skuespiller, og skaper alltid en fin atmosfære rundt seg. Jeg gleder meg til å se ham i rollene, både i Kirsebærhaven og i Erasmus Montanus, sier Sannes Hadland.