Mot uten grenser

Mot uten grenser er et teaterstykke med skuespillere fra talentutviklingsprogrammet UngdomsKilden. Stykket er en del av et verdensomspennende kultur- og utdanningsprogram, brakt til Norge av Partnership for Change.

”Mot begynner med én stemme”, lyder de første ordene i oppsetningen. Teaterstykket formidler stemmer fra menneskerettighetsaktivister fra hele verden og har berørt publikum fra scener verden over. Temaene spenner fra miljøengasjement, barnesoldater og æresdrap, til politiske rettigheter, menneskehandel og ytringsfrihet. Sterke historier fra mennesker som har gjort en forskjell, mange med fare for eget liv. Teaterstykket er basert på boken Speak Truth to Power, skrevet av Kerry Kennedy, Robert F. Kennedys datter.

I Mot uten grenser kommer verden der ute, veldig nær. Den verden som er bortenfor den lille norske boblen. Bortenfor diskusjoner om bensinpriser og søndagsåpne butikker. Bortenfor frossenpizza og strømregninger. Stykket handler om at enkeltmennesker kan gjøre en forskjell. At det har noe å si hva hver enkelt av oss gjør, også her hjemme. Hvilke kamper vi velger å kjempe. Hvilke verdier vi velger å sloss for. Om vi velger å møte verden og våre medmennesker med frykt, likegyldighet og mistenksomhet. Eller om vi velger å kjempe for varme, medmenneskelighet og inkludering.

Mot uten grenser er teater som er både viktig og berørende. Både rystende og inspirerende. Både engasjerende og til ettertanke. Det er et stykke som treffer på dypet. Og blir der.

Stykket ble spilt på Kilden Teater og Konserthus 9.–12. november 2016, med ti dyktige ungdommer fra UngdomsKilden på scenen, nylaget musikk av duoen Smerz, visuals av Sort Støi, koreografi av Karen Høybakk Mikalsen, og regi av Elisabeth Lindland.

Les mer om prosjektet Mot uten grenser og Partnership for Change her.

Fotograf Jacob Buchard