Ny SPOR-forestilling i mars

plakat med to personer

Onsdag lot hele Norge seg berøre da NRK1 viste filmen om SPOR-forestillingen i Kilden i 2019. Nå legges det ut billetter til en helt ny SPOR-forestilling, som skal spilles i mars 2022.

Til tross for en utfordrende hverdag i 2021, har året bydd på store høydepunkter for de involverte i SPOR. Først ble de invitert til å delta som ett av innslagene på den nasjonale minnemarkeringen for 22. juli i Oslo Spektrum, før NRK1 viste minidokumentaren om forestillingen i slutten av september. Nå jobbes det mot en ny forestilling i 2022.

Tre forestillinger i 2022

– Vi har allerede jobbet i trekvart år med den nye forestillingen, men har selvsagt fremdeles et stort arbeid foran oss. Dette blir som alltid både utfordrende og veldig givende, men vi gleder oss alle sammen, sier regi- og manusansvarlig Elisabeth Lindland.

Det er foreløpig planlagt forestillinger 4., 5. og 10. mars 2022, og tidligere år har SPOR vært helt utsolgt. Lindland melder om stor interesse også for neste års billetter.

– Så vidt jeg vet er premieren allerede solgt ut, og det er helt utrolig moro, sier hun.

Årets viktigste kulturbegivenhet

SPOR er en del av Kilden Dialog, Kildens snart 10-årige satsing på medskapende kunst, inkludering og mangfold. Prosjektet har høstet mye anerkjennelse i ulike fagmiljøer og blant publikum, og har av Fædrelandsvennen blitt kalt «årets viktigste kulturbegivenhet i Kristiansand».

Forestillingen bruker kunst som verktøy for mestring, forståelse og inkludering. Rundt 100 videregående elever, med og uten funksjonsnedsettelser, står på scenen sammen med Kristiansand Symfoniorkester. Forestillingen er bygget opp rundt deltakernes historier,
spisskompetanser, personlighet og funksjonsnivå.