Store opplevelser i vente med KVE i 2024

portrettkvinne smiler foran en vegg i blå jakke

De kommende ukene sparkes en variert og spennende sesong i gang for Marit Tøndel Bodsberg Weyde og Kilden Vokalensemble (KVE). Først ut er Fædrelandsvennens ønskekonsert og Mektige korverk.

– Dette blir tredje året på rad vi deltar i Fædrelandsvennens ønskekonsert sammen med Kristiansand Symfoniorkester (KSO). Publikumsoppmøtet på disse konsertene har vært veldig gode, og det gir alltid et ekstra kick å synge for så mange folk. Så det er mange som gleder seg til 14. mars, sier kunstnerisk leder og sjefdirigent for KVE, Marit Tøndel Bodsberg Weyde.

– Stor opplevelse i vente

Stort publikumsoppmøte kan det også fort bli påfølgende uke, på konserten Mektige korverk. Her presenterer KSO og KVE verk av Brahms og Lars-Erik Larsson, med solistene Ann Helen Moen (sopran) og Magnus Ingemund Kjelstad (baryton) samt Henrik Rafaelsen på resitasjon.

– Mektige korverk håper jeg vil bli akkurat det som tittelen lover. Programmet er behørig utvalgt, og jeg tror de som har tenkt seg på konsert 21. mars har en stor opplevelse i vente, sier hun.

Korister fra 30 kor

Inn mot sommeren skal KVE ha en sentral rolle i konserten under Landsfestivalen for kor, som arrangeres i Kristiansand 30. mai – 2. juni. Deler av konserten blir det korister fra 30 ulike kor på scenen, og KVE fremfører også separate verk sammen med Kristiansand Symfoniorkester.

– Korfestivalen blir en stor begivenhet, og jeg synes det er artig og viktig at KVE deltar på denne. Som det eneste profesjonelle koret på Sørlandet er det viktig at vi også jobber med rekruttering og kompetansebygging inne korsang generelt. Korfestivalen vil by på mange spennende møter, og konserten i Konsertsalen i Kilden blir et høydepunkt, tror Bodsberg Weyde.

Sorthvitt bilde av kvinne som strekker armene ut.

Innholdsrikt

Høstsesongen byr for KVE også på deltakelse i noen uvanlig store konserter, men også urpremiere på ny musikk, og en julekonsert i desember. Dette programmet bli sluppet i april når KSOs 2024/25-sesong skal lanseres.

– Det er ingen tvil om at dette blir et innholdsrikt år for koret, sier Marit Tøndel Bodsberg Weyde, som i høst konkluderer sin sjette sesong som kunstnerisk leder og sjefdirigent for KVE.