Kor og symfoniorkester på scenen sammen under konsert

Mektige korverk

Med Kilden Vokalensemble

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Dirigent: Marit Tøndel Bodsberg
Solister: Ann Helen Moen, sopran og Magnus Ingemund Kjelstad, baryton
Resitatør: Henrik Rafaelsen
Medvirkende: Kilden Vokalensemble og Kristiansand Symfoniorkester


Opplev en uforglemmelig kveld fylt med mektig musikk og dypt rørende emosjoner, med Kildens eget profesjonelle kor og symfoniorkester.  

Johannes Brahms’ “Nänie” – som betyr klagesang, fra 1881, tar publikum med på en gripende reise formidlet gjennom vakre koralelementer og en følsom orkestral palett. Brahms’ “Schicksalslied” fra 1871 tar oss med på en episk reise gjennom gudenes gleder og menneskets lidelser, kombinert med kraftfull kor- og orkesterbehandling. I det avsluttende verket tar Lars-Erik Larssons “Förklädd gud” fra 1940 oss inn i Gullbergs dramatiske verden, levert gjennom Larssons vakre musikalske språk.

Forvent deg en konsert som går dypt inn i sjelen. En feiring av det mektige og det emosjonelle, fremført med lidenskap og presisjon. En konsertopplevelse som vil berøre hjertet ditt og etterlate deg oppslukt av skjønnheten i disse mesterverkene. 

FØRSNAKK KLOKKEN 18.40:
Publikum inviteres til førsnakk i Foajé Nord klokken 18.40. Her får KSO-direktør Pål Svendsberget besøk på scenen av dirigent Marit Tøndel Bodsberg, sanger Ingrid Vetlesen og musiker Lars Lunde. 

Program

Johannes Brahms: Nänie (1881)
Johannes Brahms: Schicksalslied (1871)
Lars-Erik Larsson: Förklädd gud (1940)

Forbered deg til konsert

Sopran

portrett av norsk sangerinne i rød genser
Les om Ann Helen Moen

Ann-Helen Moen kommer opprinnelig fra Hustadvika kommune på romsdalskysten, der hun begynte å synge i farens barnekor i 8 årsalderen. Bitt av basillen, gikk veien i voksen alder videre til Griegakademiet i Bergen og Operaakademiet i København før hun ble ansatt som operasolist ved Operaen i Graz. Hun har en svært variert karriere og synger like gjerne i de intime lokalene som i store opera- og konserthus. Reisen har gått fra Tokyos orkestre i øst til New York og Carnegie Hall i vest. 

Som operasolist har hun gestaltet flere av Puccinis heltinner: Tosca, Mimi, Madama Butterfly og Lauretta. Hun har også sunget roller som Donna Anna og Donna Elvira/Don Giovanni, La Contessa/Le nozze di Figaro, Pamina/Die Zauberflöte  og Sandrina/La finta giardiniera  av Mozart, Tatjana/Eugene Onegin av Tchaikovsky, Anne Trulove/The Rakes Progress av Stravinsky, Lady MacBeth/MacBeth av Verdi, Rosalinde/Die Fledermaus av J.Strauss samt en rekke Händelroller og verdenspremierer.

I Kristiansand har hun vært solist med Kristiansand Symfoniorkester ved flere anledninger, og hun var nylig solist på Mendelssohns Elias i Kristiansand Domkirke.

 Hun er førsteamanuensis i sang ved Norges Musikkhøgskole.  

Baryton

portrett i sorthvitt av mannlig solist
Les om Magnus I. Kjelstad

Magnus Ingemund Kjelstad, f.1991, er en norsk baryton som tok sin utdannelse ved Det Kongelige Operaakademi i København hos elitepedagog Susanna Eken.

I 2017 debuterte Magnus ved Den Kongelige Danske Opera i København, med rollen som 2. Prest i Mozarts Tryllefløyten. Han spilte mange andre roller med RDO gjennom hele studiet, blant annet Morales/Dancaïre i Carmen og Guglielmo i Così fan tutte. 

Sesong 20/21 og 21/22 Magnus ble ansatt som praktikant ved Den Norske Opera i Oslo, med rollene Fiorello/Uffiziale i Barberen i Sevilla, Schaunard i La Bohème, Jupiter i Orpheus i underverdenen, Spinnelloccio i Gianni Schicchi og Morales i Carmen.  

Sesong 22/23 Magnus fremfører Edwin i Memories of Czardas, the Captain in Onegin og Guglielmo i Così fan tutte. 

Sesong 23/24 medvirker han som Marcello i La boheme ved Opera Østfold, som Erik Madsen og Jens Sandbuchs i De Stundeløse ved Operaen i Kristiansund og som Karl i Ingenting ved Den Norske Opera&Ballett.

I tillegg er han en aktiv lied- og konsertsanger med følgende repertoar: Händels Messias, Bachs Juleoratorium, Orff, Carmina Burana, Schuberts vinterreise, Faurés Requiem og Brahms Requiem 

KVE

en gjeng med blide korsangere i trappen i Kilden teater og konserthus
Les om Kilden Vokalensemble

Kilden Vokalensemble (KVE) er Kildens eget profesjonelle kor, og har i mer enn ti år vært Sørlandets fremste ensemble for profesjonelle sangere. Ensemblet har sterk tilknytning til Kilden Opera og Kristiansand Symfoniorkester, og har bidratt i flere operaproduksjoner, musikaler og symfonikonserter i Kilden. Ensemblet holder også egne a cappella-konserter, med stor sjangerbredde og høy kunstnerisk kvalitet. KVE er støttet av Norsk Kulturråd. 

Dirigent

smilende dame med blå dressjakke
Les om Marit T. Bodsberg Weyde

Marit Tøndel Bodsberg Weyde er utdannet fra Norges musikkhøgskole og Universitetet i Agder. Hun er i dag dirigent og kunstnerisk leder for det profesjonelle ensemblet Kilden Vokalensemble. Marit er også kunstnerisk leder og dirigent for Den norske Studentersangforening og Kvindelige Studentersangforening ved Universitetet i Oslo og underviser i dirigering ved Norges musikkhøgskole og i Talentutviklingsprogrammet (TUP) ved Universitetet i Agder.

I regi av bl.a. Interkultur holder hun en rekke seminarer, workshoper og mesterklasser, for både dirigenter og sangere. Bodsberg Weyde har også bidratt som dommer og jurymedlem under flere konkurranser både i Norge, og i utlandet.  Hun har medvirket på en rekke plateinnspillinger både som sanger, dirigent og fløytist, og hun har vunnet flere nasjonale og internasjonale korkonkurranser og dirigentpriser, blant annet i International Anton Bruckner Choircompetition i Linz.

Resitatør

et portrettbilde av norsk skuespiller foran glassvegg
Les om Henrik Rafaelsen

Henrik Rafaelsen er fra Kristiansand og studerte ved Teaterhögskolan i Stockholm 94-98.

Han jobbet ved Stockholm Stadsteater 98-2005, Det Norske teatret 2005- 2006, og  Nationaltheateret fra 2006 frem til han begynte i Kilden i 2020. Henrik har spilt Brand og Hamlet i Fjæreheia i 2006 og 2008.  Han har medvirket i et trettitalls norske og svenske filmer og TV-serier. Han har fått pris for beste mannlige skuespiller på Filmfestivalen i Karlovy Vary for Mer eller mindre mann og Amandapris for beste mannlige skuespiller for Sykt lykkelig. Han fikk også Kanonprisen og Amandanominasjon for Beste mannlige birolle i Thelma, og Guldbagge-nominasjon for beste birolle i Unge Astrid og kritikerprisen for Peer Gynt i 2005.

Henrik har medvirket i en rekke produksjoner ved Kilden Teater siden han ble ansatt i 2020, og blir i 2023 å se i Eg er vindenav Jon Fosse, Woyzeck av Georg Büchner og Amadeus.

KSO

Sørlandets symfoniorkester på podiet i konsertsalen med blomsterdekorasjoner
Les om Kristiansand Symfoniorkester

Kristiansand Symfoniorkester (KSO) er et av Norges syv profesjonelle symfoniorkestre og består av 67 heltidsansatte musikere. KSO er et ungt og vitalt ensemble i sterk utvikling og har ansatte fra 17 ulike nasjoner.  Sjefdirigent fra 2023 er Julian Rachlin, som var tidligere gjestedirigent. Han overtok taktstokken etter Nathalie Stutzmann, etter fire år på podiet. Før det hadde KSO æren av å ha Giordano Bellincampi som sjefdirigent fra 2013. Bellincampi ble offisielt utnevnt til æresdirigent for orkesteret i januar 2020. 

Kjøp billetter

Lignende forestillinger

SOMMER I KILDEN 3. – 6. juli

3. jul 2024 - 6. jul 2024

Gratis

SOMMER I KILDEN 10. – 13. juli

10. jul 2024 - 13. jul 2024

Gratis

SOMMER I KILDEN 17. – 20. juli

17. jul 2024 - 20. jul 2024

Gratis