Ane Ledang Aasheim

Ane Ledang Aasheim fra Kristiansand er kostymedesigner utdannet ved Esmod designskole, og har arbeidet som kostymedesigner siden endt utdannelse i 1996.

Hun har så langt gjort over 90 produksjoner, hvorav blant annet Faderen, Othello, Jeanne d’Arc, Strategier for en lysende fremtid, R.U.R. – Rossums Universal-Roboter og Arbeidstittel: Savnet fellesskap på Nationaltheatret. Sist gjorde hun De må føde oss eller pule oss for å elske oss med Ole Johan Skjelbred på regi, som hun har samarbeidet med på 10 forestillinger. Her ved Kilden gjorde de Mysterier sammen høsten 2020. Da delte de også scenografioppgaven. På Det Norske Teatret har hun gjort blant annet Spelemann på taket og Kirsebærhagen. På Trøndelag Teater har hun hatt kostymedesign på blant annet Moby Dick, Dagen under, Brødrene Karamasov og Bjærtnes/Lygre. Hun har også arbeidet med en rekke produksjoner ved Riksteatret, Oslo Nye Teater, Dansens Hus, Den Norske Opera & Ballett og Den Nationale Scene, samt ved flere teatre i Danmark og Sverige.

Ane har jobbet med flere regissører som for eksempel Runar Hodne, Angelina Stojcevska, Johannes Dahl og Trine Wiggen og Stefan Larsson. Ane Ledang Aasheim og Runar Hodne har samarbeidet på en rekke produksjoner i inn- og utland siden 1998. Nå arbeider de igjen sammen med produksjonen Heimanifrå – på høge hæle i Junaiten ved Kilden Teater.