03. oktober 2024
NJS: 50 år og avskjedsturné!
New Jordal Singers markerer 50 år med avskjedsturné og konserter rundt om i landet.
Bandet platedebuterte i 1974 med albumet «Hold On!» som også gikk inn på listene i Danmark og som ble starten på flere tiår med plateutgivelser og heftig turnering særlig i Norge, men også i Danmark.
Bandet som mange har kalt «En institusjon i norsk musikkliv» er grundig profilert i Eigil Bergs kritikerroste bok «I musikkens tjeneste» fra 2023, en bok som allerede er ute i sitt andre opplag.
NJS har for lengst passert 4.000 konserter og en halv million solgte plater, og det var Casino Steel som uttalte «Det finnes utkantstrøk i Norge som bare kongen og New Jordal Swingers har besøkt!» Bandet har spilt flere ganger med rockens viktigste stilskapere som Chuck Berry, Scotty Moore, James Burton og D.J. Fontana, og i 2015 ble da også NJS innlemmet i Rock-A-Billy Hall Of Fame i Jackson, Tennessee.
Her hjemme åpnet NJS Oslo Konserthus, Grieghallen i Bergen og Drammenshallen, og det var Dagsavisen som etter NJS’ siste album kunne konstatere at bandet er «den eneste rockegruppa som fortsatt kan konkurrere med Motorpsycho om norgesrekorden for flest studioalbum …»
Blant NJS’ mange originalhits finner vi titler som «Railroad Man», «Turn On To The Music», «Helpless girl», «Free And Easy», «Tornerose», «Før lyset brenner ned», «Speilet» og «Belfast Cowboy». «Mama’s Got The Blues» toppet Europatoppen, «Rock Machine» ble kåret til tidenes Norsktoppfavoritt 23 år etter utgivelsen, og tittellåta til filmsuksessen «1958» ble en av bandets aller største selgere.
I jubileumsåret har Christer Falck bedt Eigil Berg oppdatere katalogen med ekstra spor for framtidige utgivelser på Falck Records, og også Universal planlegger å oppdatere NJS’ hitsamling digitalt.
Under avskjedsturnéen stiller bandet med blåserrekke og vil gi et tverrsnitt av NJSrepertoaret opp gjennom åra, det hele ispedd en solid dose tradisjonell og klassisk «God gammal rock and roll», en tittel som også føyer seg pent inn rekka med NJS-hits.
Etter nå 50 år i en turbulent bransje kan ingen rokke ved New Jordal Swingers’ posisjon som Norges lengstlevende og sammenhengende aktive rock’n’roll-band, «survivors» i ordets rette forstand!
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Multisalen
01. oktober 2024
Den tidlige bebyggelsen og virksomheten på lasteplassen Lahelle er faktisk eldre enn Kristiansand by. Derfor står historien og historiene fra dette området sentralt i vår felles fortelling om Sørlandets hovedstad.
Denne Rusleturen vil ta for seg den spennende beretningen om Thygesons Minde. Den vil også handle om Oddernes Rådhus, andre hus og virksomheter på begge sider av Lahellebakken og Lahelle skole.
Velkommen både til «Lunds-kråger» og til andre som har glede av lokalhistorie.
Med Inger Johanne og Knut Mæsel
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Multisalen
28. september 2024
Barneimpro er en morsom, fantasifull og leken forestilling der barna selv er med på å inspirere historiene! Hver forestilling er ulik, og de tar utgangspunkt i publikummet som er der akkurat den dagen. Vil du se et eventyr som foregår i hjernen? Eller hvordan det går om man skal stjele verdens største diamant? Hva skjer egentlig om natta på skolen? Denne forestillingen passer for barn fra 3-99 år, så lenge man synes det er gøy å ha det gøy!
Med, Christer Prosgaard-Sundstøl, Guttorm Strande Syrrist og Steinar Tovslid Jeffs
Fra 3 år
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Multisalen
28. september 2024
London Symphonic Rock Orchestra
De banebrytende pionerene i London Symphonic Rock Orchestra forener symfoniorkesterets kraftfulle lyd med innovativ teknologi og rockens heseblesende opprør i en imponerende og unik konsertopplevelse. Gled deg til ikoniske rockehits fremført på den mest spektakulære måten!
LSRO er et kollektiv bestående av 12 klassisk utdannende musikere, ført sammen av deres kjærlighet til rockemusikk og deres enorme musikalske talent. Orkesteret ble dannet i 2018, og har siden opptrådt mer enn 200 ganger for over 400.000 fans, og samarbeidet med artister som Trevor Horn Band og Queen Machine.
Med full krigsmaling opptrer LSRO i en fantasiskog fylt med levende lys. Atmosfæren er elektrisk, musikerne er imponerende, og den supersoniske veggen av lyd de skaper, trollbinder publikum fra første sekund.
Du kan forvente deg nytenkende utgaver av klassiske hits fra band som AC/DC, Led Zeppelin, Metallica, Iron Maiden, Guns N Roses, Evanescence, Motörhead, Foo Fighters, Rage Against Machine, System of a Down og mange flere. Velkommen på konsert!
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Konsertsalen
27. september 2024
Velkommen til Fredagsluns i Kildens foaje med Einar Duenger Bøhn og Randi Berge Wandrup
Kunsten å tenke sammen – Og hvorfor maskiner ikke kan tenke
I modernismens tegn spør vi professor i filosofi, Einar Duenger Bøhn, om hvorfor – slik han ser det – maskiner ikke kan tenke. Og vi spør hva kunstig intelligens gjør med oss. I sin nyeste bok,?Kunsten å tenke sammen,?som kom nå i september, går han i en helt annen retning. Her skriver Bøhn om hva som skjer når vi tenker sammen, litt som når vi sammen lyser opp et mørk rom med hver vår lommelykt.
Bøhn hører til våre fremste filosofer, du stadig på NRKs sendinger i P2. Han egne podkaster der han og gjester filosoferer over de store klassiske, litterære verkene. Og har gitt ut flere bøker. Han møter Randi Berge Wandrup til samtale.
Gratis inngang. Velkommen
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Foajé Kilden
27. september 2024
Jernbanens inntog i Afrikansk musikk
Under Fragment – festival for nordisk modernisme er det klart for den aller første Musikksalongen Spesial. Her har Sigbjørn Nedland med seg multimusiker Michael Smith Krumins, som bidrar med levende musikk gjennom Nedlands foredrag.
Tog og jernbanebygging har en dobbel symbolikk i Afrika: på den ene side som en positiv kraft til modernisering og optimisme, på den annen side som et redskap i kolonimaktenes undertrykking av afrikanere. Jernbanebygging fikk enorme kulturelle ringvirkninger i afrikanske samfunn, og skapte modernisering med ny musikk, nye kulturmøter og politisk engasjement i musikken.
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Multisalen
27. september 2024
Karoline Krüger og Sigvart Dagsland tar for første gang sin duokonsert på turné til de store norske konsertscenene!
Karoline og Sigvarts samarbeid har naturlig utviklet seg i dette nære formatet – bare de to og et flygel – og nå inviterer de til et unikt musikalsk møte i storstuer landet over. Alt ligger til rette for en intim & storslått kveld fylt med folkekjære klassikere som “Ka e du redd for” , “Alt eg såg” og “For vår jord”.
Det beste av det de har gjort hver for seg – og sammen – samt et godt dryss av både Stavanger- og Bergenshumor, når de nå skal ut på turné i 2024.
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Konsertsalen
26. september 2024
Fra historie til nåtid: Store Norske Skriftkompanis tilnærming til historisk typografi
Foredraget tar sikte på å utforske hvordan Store Norske Skriftkompani arbeider med historisk typografisk materiale for å bevare dets relevans i dagens designverden. Det vil bli gitt en dypere innsikt i selskapets metodologier og kreative prosesser når de tilpasser klassiske skrifter, særlig fra modernismens epoke, til moderne kontekster.
Gjennom foredraget vil deltakerne få en forståelse av hvordan typografiens rike historie kan integreres i samtidsdesign uten å miste sin autentisitet. Det vil bli diskutert hvordan modernistiske skrifter, kjent for sitt fokus på enkelhet, funksjonalitet og geometriske former, fortsatt inspirerer dagens designere, og hvordan Store Norske Skriftkompani balanserer mellom å bevare det historiske og å innovere for fremtiden.
Foredraget vil også belyse konkrete eksempler på prosjekter der historisk typografi har blitt fornyet, og hvordan disse skriftene tilpasses ulike medier, fra trykte bøker til digitale plattformer. Gjennom dette vil deltakerne få innsikt i hvordan typografi ikke bare handler om å formidle tekst, men også om å overføre kulturarv og estetikk på en måte som fortsatt taler til dagens publikum.
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Teatersalongen
26. september 2024
Kilden i samarbeid med UiAs forskningsgruppe Modernism(s) ønsker velkommen til forskjellige foredrag i Multisalen.
Foredrag kl. 15.00-16.15 i Multisalen
Camilla Mørk Røstvig om mensen og modernismen
Anna Watson om modernismen og politisk teater
Markus Sannes om Japan og norsk modernisme
Frida Forsgren om det atonale maleriet og modernismen
Pause kl. 16.15-16.30
Foredrag kl. 16.30-17.30 i Multisalen
“Et postkolonialt perspektiv på modernismen: «Native Brazilian Music og det moderne blikket»
Deise Faria Nunes er performance-kunstner, teaterviter og PhD-kandidat i programmet Kunst i Kontekst ved Universitetet i Agder. Hennes spesialfelt er performance studier, svart og interseksjonell feminisme, dekoloniale perspektiver og tverrfaglige kunstuttrykk. Foredraget blir etterfulgt av en samtale mellom Nunes og Førsteamanuensis i kunsthistorie ved UiA Frida Forsgren.
I slutten av 1930-tallet startet den berømte dirigenten Leopold Stokowski et unikt prosjekt i Rio de Janeiro: han ville samle og spille inn det han kalte “the native Brazilian music”. Prosjektet resulterte i et album utgitt i 1942, som fikk nettopp det navnet.
I foredraget Native Brazilian Music og det moderne blikket vil kunstner-forsker Deise Faria Nunes utforske det moderne blikket på afro-brasilianske kunstneriske og kulturelle uttrykk og hvordan disse uttrykk ikke er en del av diskursen om modern kunst på egne premisser.
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Multisalen
26. september 2024
Dirigent: Christoffer Nobin
Medvirkende: Kristiansand Symfoniorkester, Trio Mediæval,
Jan Bang, Eivind Aarset, Mads Eilertsen, Laura Christina B. Vallenes
Anton Webern: Passacaglia
David Lang: Just (After Song of Songs)
Kaija Sariaaho: Fugitif
Einojuhani Rautavaara: A Requiem in Our Time
Arne Nordheim: Nachruf for strings
Henry Purcell: Dido og Aeneas, akt 3, «When I Am Laid in Earth»
Til den andre konserten i serien A Nordic Art Symphony Project har vi invitert musiker og komponist Jan Bang til å sette sammen et spennende program. Musikken i denne audiovisuelle helaftenen peker inn og ut av modernismen ved å bringe fortiden inn i fremtiden.
Kunstsilo bidrar med digitaliserte verk av den norske kunstneren Reidar Aulie, samt prosjektet Artscapes med scenekunstner Laura Christina B. Vallenes.
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Konsertsalen
25. september 2024
Kilden i samarbeid med Kristiansand Filosofikafé ønsker dere velkommen til foredrag kl. 16.30-18 i Multisalen
Hegel og vår tid med modernismen som bakteppe
Foredrag med filosof og forfatter Sigurd Hverven. Hverven kom tidligere i år ut med boken Hegel: En ganske enkel bok om en vanskelig filosof som har fått strålende kritikker.
Etter foredraget blir det en samtale mellom Hverven og filosof Hans Herlof Grelland.
Når begynte det vi kaller det moderne? Blant annet hos filosofen Hegel som tenkte og skrev på begynnelsen av 1800-tallet. Han hadde tanker om frihet, det å bli anerkjent av andre, fremmedgjøring og kjærlighetens betydning, tanker vi kan kjenne oss igjen i, men der Hegel tok seg tid til virkelig å tenke ting gjennom og derfor kanskje kan gi oss ny innsikt. I samtalen med Hverven etter foredraget vil Grelland også trekke linjer til kunsten i etterklangen av Hegel.
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Multisalen
24. september 2024
Møt Ibsens berømte epos «Terje Vigen» i en nær og musikalsk fremføring.
«I dag er det ikke vi men mennesker fra andre himmelstrøk enn vårt eget som legger ut på farefulle reiser for å berge seg selv og de de er glade i. Er det disse mennesker som er vår tids Terje Vigener?»
Musiker Arild Nyborg og skuespiller Inger-Helen Kilsti lar dagens nyhetsbilde speiles i Ibsens ord.
”Liv eller død – Terje Vigen» Fortellingen om en robåt, eller en plastbåt, åpent hav og internasjonale konflikter. Gjennom fortellerstil, introduksjon og levende musikk settes Henrik Ibsens «Terje Vigen» inn i en dagsaktuell kontekst.
Terje Vigen av Henrik Ibsen ble skrevet for omtrent 160 år siden (og hendelsene i diktet ligger rundt to hundre år tilbake i tid. En tid der mennesker i Norge led under internasjonale konflikter, og fattigdom og sult var en del av hverdagen. Diktet har hatt stor betydning i nasjonsbyggingen: Den norske los, altså Norge, er stormaktene moralsk overlegen.)
Fremdeles er diktet svært aktuelt og tar opp temaer som risikovilje for å ta vare på sine nærmeste, hevn og forsoning. Forestillingen “Liv eller død – Terje Vigen” viser hvordan litteratur og poesi opptrer som viktige kanaler for dagens samfunnsdebatt. Forestillingen setter det gamle diktet i en moderne kontekst fra det vi kjenner fra dagens nyhetsbilde og aktualiserer med det Ibsens diktning.
I dag er det ikke vi, men mennesker fra andre himmelstrøk enn våre som legger ut på farefulle reiser for å berge seg og sin familie. Er det disse menneskene som er vår tids Terje Vigen-er? Muligens har vi i Norge i dag lite til felles med helten og ligner kanskje mer den engelske offiseren enn vi liker å tenke på?
Diktet fremføres i sin helhet, og aktualiserer Ibsens diktning ved å plassere diktet i en kontekst som de fleste kjenner igjen fra dagens nyhetsbilde.
Medvirkende/program:
MEDVIRKENDE:
Skuespiller
Inger Helen har skuespiller utdannelse fra Danmark, USA, Sveits og Italia, med spesialisering innen klovning. Hun spilte i flere år med Klovnegruppen Kisaco rund i Europa og USA før hun bosatte seg i Grimstad i 2004. Siden har hun hatt flere produksjoner i DKS i Aust og Vest-Agder, jobbet med instruksjon og har også utviklet teater prosjekter på Vest-Agder Museet. Forestillingen «Liv eller død – Terje Vigen» har tidligere vært på turne i DKS Aust og Vest-Agder, vært spilt på Brekkeparken museum i Skien, og under Ibsen- og Hamsundagene i Grimstad.
Trommeslager/ perkusjon
Arild har master/diplom i trommesett fra det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Han har turnert med Percussionsgruppen Stomp siden 2003. Han var med på avslutningsseremonien i OL i London 2012. Han har vært bosatt i Arendal siden 2007, og spiller bland annet med World Music gruppen Nutopia og improvisasjons gruppen frioms.org. Han driver også plateselskapet Glacier Records sammen med Lars Andreas Haug og Tom Rudi Torjussen.
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Multisalen
22. september 2024
THE INFERNAL COMEDY – MED JOHN MALKOVICH
Confessions of a serial killer.
Opplev den amerikanske stjerneskuespilleren John Malkovich i rollen som seriemorderen Jack Unterweger. Forestillingen The Infernal Comedy – Confessions of a Serial Killer er en fantastisk hybrid mellom teatermonolog, opera og klassisk musikk tilsatt mørk humor.
Østerrikes Jack the Ripper
Iført hvit jakke, solbriller og en tykk aksent både ligner og snakker skuespiller Malkovich som den virkelige Jack Unterweger. Mannen som ble kalt Østerrikets Jack the Ripper ble løslatt fra sin livstidsdom etter kun 15 år i fengsel. Dette skjedde etter press fra en rekke høyprofilerte intellektuelle som hyllet diktene og novellene Unterweger skrev fra fengselscellen sin. De mente at Unterweger var et prakteksempel på at selv den verste forbryter kunne reformeres gjennom kunst.
Da Jack Unterweger ble løslatt fra fengsel var han en bejublet mediestjerne. Samtidig fortsatte han å drepe uskyldige kvinner i både USA og Europa, inntil han igjen ble stilt for retten og begikk selvmord samme dag som han ble dømt til sin andre livstidsdom.
Humor og grusom ondskap
I stykket The Infernal Comedy – Confessions of a Serial Killer, har Jack Unterweger vendt tilbake fra døden for å promotere sin nye selvbiografi. I Malkovich sin eminente fremtoning av Unterweger fremstår han både som veltalende, morsom og tillitsfull. I det tidligere traumer og uhyggelige fantasier kommer frem stivner derimot smilene, og den humoren vi faller for i starten blir gradvis kvalmende.
Med et fullsatt Kristiansand Symfoniorkester og de to talentfulle sopranene Chen Reiss og Susanne Langbein, får vi en mektig fremtoning av fortellingen. De spiller og synger berømte operaarier av blant annet Mozart, Vivaldi og Haydn. Musikken ledsager Unterwegers tilståelser og skildrer subtilt den kvinnelige sårbarheten og fortvilelsen til ofrene, samt morderens raseri og begjær. Det hele pakket inn i en uhyggelig miks av humor og vold. “Kjenner Dr. Jekyll Mr. Hyde?” spør Unterweger før han kveler en av sopranene med hennes egen bh.
John Malkovich
Amerikanske John Malkovich er en av vår tids største skuespillere. Han har medvirket i mer enn 70 film og tv-serier og mottatt et hav av utmerkelser. Han er kjent for sine karismatiske og blendende sceneopptredener. Rollen som Jack Unterweger er som skreddersydd for den erfarne skuespilleren.
Forestillingen er på engelsk. Presentert av Kilden Kultur, Kilden Opera og Kristiansand Symfoniorkester.
Kristiansand Symfoniorkester (KSO) er et av Norges syv profesjonelle symfoniorkestre og består av 71 heltidsansatte musikere fra 17 ulike nasjoner. De er et av verdens yngste, med et ensemble i sterk utvikling.
Teamet bak:
Manus: Michael Sturminger
Etter idé av Birgit Hutter og Martin Haselböck
Musikalske arrangementer: Martin Haselböck
Instruktør: Michael Sturminger
Medvirkende
Jack Unterweger: John Malkovich
Sopran 1: Susanne Langbein
Sopran 2: Chen Reiss
Musikk: Kristiansand Symfoniorkester
Dirigent: Martin Haselböck
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Konsertsalen
21. september 2024
Robsrud & DeaN presenterer forestillingen «Finagel Felespiller»
“Finagel Felespiller” er siden premieren i 2001, blitt spilt over 900 ganger over hele landet.
Finagel Felespiller er en moderne versjon av Punch and Judy teateret. Vi bruker enkle men karakterfylte dukker, sammen med sterke visuelle hjelpemidler for å fortelle en historie hvor barnet står i høysetet.
Stakkars UNO. Han har forsovet seg til sin egen forestilling. Men så begynner han etter hvert sin fortelling: To venner; den muntre og snille Finagel og den sure og onde Ting, legger ut på ferd for å søke jobb hos Sølvkongen. På veien får Finagel gjennomgå og holder på å dø, men kanskje hans gode hjerte og talentfulle fiolinspill kan redde ham.
Terningkast 6 i Drammens tidende
Terningkast 5 i Aftenposten
Sitat fra Periskop.no sin anmeldelse:
“Sjelden har undertegnede vært på en teaterforestilling hvor publikumsadferden kunne forveksles med fotballfans i full utfoldelse. Robsrud og DeaNs forestilling «Finagel Felespiller» sørget for at jubelen flere ganger sto i taket.»
Dukker/scenografi/utøver: Geir Robsrud
Manus/regi/scenografi/lys: Kenneth Dean
Passer for målgruppen 6 – 100 år (men ikke de på 101+…)
Varighet ca 45 minutter
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Multisalen
19. september 2024
Velkommen til Symfonisk Nabofest!
Dirigent: Torodd Wigum
Konferansier: Mikal Vassbotn, Emma Kilane Pedersen og Juliette Vadseth
I samarbeid med Knuden – Kristiansand Kulturskole inviterer vi til Symfonisk Nabofest hvor musikere fra Kristiansand Symfoniorkester spiller side om side med elever fra både Knuden og skolekorpsene i Kristiansand! Konserten åpner med et nyskrevet verk i anledning «Orkesteråret 2024» og vi spiller også musikk av bl.a Sjostakovich, Sibelius, Bizet og Williams.
Konserten er også et samarbeid med foreningen «Musikk Gir Liv» som du kan lese mer om her: https://musikkgirliv.no og «De Unges Orkesterforbund» som du kan lese mer om her: https://orkester.no
Place/Venue: Knuden - Silokaia
Hall: Knuden på Silokaia
15. september 2024
En ganske morsom historie om ensomhet
Elling er endelig tilbake! Like sår og morsom som alltid – det er bare å glede seg!
Fortellingen om Elling har gått sin seiersgang kloden rundt både som film og teater. Det første teaterstykket om denne engstelige mannen er verdens mest spilte moderne norske stykke. Hans appell er utvilsomt universell.
Nå er han tilbake på teaterscenen, med Per Christian Ellefsen og Anne Marie Ottersen i hovedrollene og helt ny musikk av Lars Lillo-Stenberg. Også denne gang i regi av Petter Næss, som ble Oscar-nominert med spillefilmen «Elling».
Vi møter Elling 20 år etter vi forlot ham i «Elsk meg i morgen». Han har flyttet inn i en sokkelleilighet hos enkefru Annelore Frimann-Clausen på Grefsen i Oslo. Han er 65 år og savner Gro Harlem Brundtland, Kjell-Bjarne og mor. Og selv om han egentlig har vært pensjonist hele livet, ønsker han nå å sette spor etter seg. Han vil ikke lenger være «ingen». Han vil bli NOEN.
«Bare Elling» er en morsom og gripende skildring av et ensomt menneske med mange meninger og sterke nevroser, som svært mange vil kjenne seg igjen i. Enten du er trofast tilhenger av Ingvar Ambjørnsens Elling-univers eller nykommer i hans verden, vil du få en teateropplevelse som berører hjertet og får deg til å tenke. I møte med Elling blir vi alle litt mindre alene.
På scenen
Per Christian Ellefsen, Anne Marie Ottersen, Anne Regine Ellingsæter og Thomas Bipin Olsen
Team
Regissør: Petter Næss. Dramatiker: Axel Hellstenius. Komponist: Lars Lillo-Stenberg. Scenograf, kostymedesigner: Dagny Drage Kleiva. Lysdesigner, videodesigner: Oscar Frostad Udbye. Lyddesigner: Kolbjørn Lyslo. Produsent: Anita Basmo Bjørnstad
Av Axel Hellstenius fritt etter romanen «Ekko av en venn» og utvalgte Elling-blogger av Ingvar Ambjørnsen.
Forestillingen spilles også på Oslo Nye Teater i perioden 4. januar – 1. februar 2025.
Forestillingslengde: 2 timer 20 minutter (inkludert pause).
Urpremiere: Oslo / nydalen 29. aug 2024
Turnépremiere: Larvik 3. sep 2024
Produsert av Riksteatret i samarbeid med Oslo Nye Teater
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Multisalen
14. september 2024
South City Stompers er et nyoppstartet band fra Kristiansand.
Bandet utstråler spilleglede og vektlegger musikalsk kvalitet. Musikken de spiller er den gode gamle populær-/dansemusikken fra 1920-, 1930- og 1940-tallet.
Hvis du liker artister som Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Duke Ellington, Tommy Dorsey, Billie Holiday er dette konserten å få med seg.
– og hvis du er nysgjerrig på å “oppdage” flere av de gamle stjernene som Maxine Sullivan, Ivie Anderson eller Annette Hanshaw, skal disse også presenteres for dem som kommer.
Bandet ledes av trompetisten Torbjørn Liene som har erfaring fra en rekke band, blant annet Christiania12, Jazzistocrats, Bayou Blue, HodgePodge og New Orleans JazzCab.
Vokalist Jannicke har en nydelig stemme som passer konseptet på en utmerket måte, og hun har høstet mange lovord på jazzklubbene hun har opptrådt på.
Resten av bandet består av erfarne musikere med fartstid i flere band og sjangre.
Jannicke Usterud, vokal
Torbjørn Liene, trompet
Frank Iglebæk, trombone
Philippe Roux, gitar
Oddvar Høgetveit, piano
Jarle Trondal, trommer
Fredrik Sahlander, kontrabass
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Foajé Kilden
14. september 2024
Dirigent: Risto Joost
Solister:
Ann-Helen Moen, sopran;
Yngve Søberg, baryton;
Raimonds Bramanis, tenor
Kor:
Kilden Vokalensemble
og Kristiansand Operakor
I denne konserten hyller vi operakomponisten Giacomo Puccini, som gikk bort for 100 år siden.
Med sin teft for melodi og dramatikk skapte han en rekke mesterlige operaer som regelmessig blir fremført på operahus over hele verden. Under denne feiringen av den italienske mesteren byr vi på både kjente arier, duetter, korpartier og orkestermellomspill.
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Konsertsalen
14. september 2024
Musikktyven er et nyskrevet syngespill for barn. En ulykkelig konge har forbudt sang og musikk i landet sitt, og innbyggerne har vært så lenge uten sang og musikk at de har glemt hva musikk er. Men en dag finner søstrene Frida og Alma og nabogutten Knut noen gamle instrumenter på et støvete loft. Inni et skap finner de også noen store, rare flasker. På flaskene er det lagret masse musikk: Rytmisk musikk, musikal, pop og klassisk, ja til og med opera!
Med Benedikte Ribe, Silvia Moi og Nils Harald Sødal
Fra 3 år
Varighet ca 35 minutter
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Multisalen
12. september 2024
I august 2023 gjestet artistene Hilde Hefte og Sven Henriksen Kilden teater og konserthus sammen med musiker Vidar Bø. Det ble et hyggelig og ellevilt møte med publikum når disse to traverne summerte opp sitt sceniske liv sammen på Sørlandet på 80 og 90-tallet. Og derfor går teppet opp for et nytt musikalsk og humoristisk møte!
Hilde Hefte og Sven Henriksen gjorde seg sterkt bemerket på 80 og 90-tallet i Kristiansand i en rekke forestillinger i regi av Alex Scherpf.
«20 Brel uten filter» «Cornelis – rett fra levra» og ikke minst storsuksessen «PIAF» der Hilde spilte Edith Piaf og Sven spilte flere roller, en forestilling det snakkes om den dag i dag. Ellers på den velfylte menyen var Kurt Weil, Tolvskillingsoperaen, Cabaret, sommershow, og musikaler.
Nå møtes disse to artistene på scenen igjen for å ta en musikalsk tilbakeblikk, og en og annen historie vil fortelles fra scenen. Det er også et bittersøtt og ømt møte dette siden både Alex Scherpf og Ole Geir Feste og flere ikke lenger er her.
Hilde Hefte har i de seneste årene markert seg som en markant jazzsanger med en solid katalog av innspillinger bak seg, skrevet bestillingsverk, blitt tildelt Sørnorsk Jazzpris og Kulturprisen i Kristiansand.
Sven Henriksen har mer tatt retning som skuespiller på teaterscenen og i film og tv. Han er kjent fra serier som «Velkommen til Utmark» (HBO) og høsten 2023 kommer han i den britiske serien «Annika» mot Nicola Walker, samt en rekke roller som skuespiller ved Nordland Teater og andre steder.
Velkommen til 90 minutters musikalsk mimring med to sterke sangere og historiefortellere.
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Multisalen