25. mars 2025
Studentene fra 2. klasse la°tskriver/artist ved UiA rytmisk har gleden av a° presentere «Alt i mellom – Vol. 4». En konsert hvor de ønsker a° invitere publikum inn til sine egne låtskriververdener. Låtskriver og artistene skal reflektere, fortelle, tolke og sette egne ord til sin musikk. Låtskriverne og artistene i 2. klasse gleder seg til å entre scenen på Kilden teater og konserthus for første gang med sitt nyeste prosjekt.
Universitetet i Agder har et svært levende og mangfoldig miljø innenfor rytmisk musikk, og i tillegg til å ha Norges første og største utdanning for låtskrivere og artister.
Kunstnerisk ansvarlig og produsent fra UiA Rytmisk:
Julie Falkevik Tungevåg og Askil Holm
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Multisalen
22. mars 2025
I 10 år har SPOR begeistret publikum, og i mars markerer vi reisen med en helt ny og storslått forestilling i Kildens konsertsal.
Årets SPOR-forestilling er ærlig, naken og hudløs, men også energisk, morsom og storslått. Manus er basert på elevenes egen virkelighet, deres historier, spisskompetanser og blikk på verden. En verden som har gått litt av hengslene.
På scenen står ungdommer med ulike funksjonsvariasjoner og deres funksjonsfriske medelever. Sammen skaper de rørende og inspirerende øyeblikk av høy kunstnerisk kvalitet, i samspill med Kristiansand Symfoniorkester.
SPOR bruker kunst som verktøy for mestring, toleranse og inkludering og er utviklet i tett samarbeid med pedagogisk fagmiljø ved Kristiansand Katedralskole Gimle.
Elever med funksjonsvariasjoner har i liten grad vært synlige og fått en stemme i profesjonelle, kreative sammenhenger. SPOR er en forestilling som viser hva som er mulig, når det blir tilrettelagt for langvarige kunstneriske prosesser for denne gruppen, i samspill med jevnaldrende elever og profesjonelle aktører.
Derfor har Spor fått stor oppmerksomhet. I 2021 bidro SPOR med et innslag på regjeringens minnearrangement for 22. juli i Oslo Spektrum og på NRK TV. Samme høst publiserte NRK TV en dokumentarserie om SPOR i to episoder. I 2021 fikk drivkreftene bak, Mette Midling Jenssen og Elisabeth Lindland, Fylkeskulturprisen for arbeidet med SPOR.
Kilden Dialog er et kompetansesenter for inkludering, mangfold og samskapende kunst. Satsingen tar utgangspunkt i en overbevisning om at musikk, scenekunst og samskaping er helsefremmende og kan bidra til livsmestring og økt livskvalitet. SPOR er et Kilden Dialog prosjekt
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Konsertsalen
22. mars 2025
Baldrian og Musa Dukketeater
I denne forestillingen skal Baldrian og Musa selv lage dukketeater. Det blir så skummelt at de selv blir redde. Men hvordan det ender kan du selv komme å se….
Av og med Giert Werring
Fra 3 år
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Intimsalen
18. mars 2025
Musikksalongen #14 – Musikken til Wenneslands venner
Med utgangspunkt i Kristiansands unike samling av beat-kunst, Wennesland-samlingen, fortelles den mer ukjente historien om musikkens fundamentale rolle i beat-kulturen blant både billedkunstnere og ikke minst i literauren – og det til tross for at 50-tallets beat-bevegelse egentlig ikke skapte noen egen musikk. Likevel fikk de enorm betydning for musikken i det neste tiåret. Mangeårig kulturjournalist og anmelder Emil Otto Syvertsen kommer også på besøk for å fortelle om sitt forhold til Queen.
Kjøkkensjefens anbefaling
Smørstekt torsk.
Servert med stekte poteter, sukkererter, gulrot og cherrytomat.
Toppes med kapersvinaigrette.
Inneholder: fisk
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Restaurant Frihavn
15. mars 2025
Lørdag 15. mars kl. 1500 kan vi høre fløytestudenter fra Syddansk Universitet, Odense musikkonservatorium, Danmark i samspill med fløytestudentene ved Universitetet i Agder.
Konserten springer ut av prosjektet «Den dansk-norske fløyteforbindelse» som ledes av fløytelærerne Rune Most (Odense Musikkonservatorium) og Jørn Schau (UiA).
Konserten i Kilden er prosjektets tredje konsert. De to første konsertene ble gjennomført i henholdsvis Odense og Kerteminde høsten 2024. Vi vil få høre et variert repertoar med danske og norske fløytesolister, med stort fløyteensemble, og en egen avdeling med gjestene fra Danmark.
Programmet vil bli presentert fra scenen.
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Foajé Kilden
15. mars 2025
En piratforestilling for barn og modige voksne
Pirater er røffe og rå, slår deg gul og blå!
Det mener i hvert fall kanonmann Knuff. Kaptein Klem er derimot ikke helt enig. Han mener det er mye viktigere å synge, danse og trene opp nye lokale minipirater. Det er nemlig bare disse piratene igjen, da det store mannskapet har forsvunnet, en etter en.
Bli med på en anarkistisk og rampete piratforestilling, med knall og fall, der Knuff og Klem, uten å være helt enig i verken hvem som er kaptein, eller hva som egentlig er formålet med besøket, inviterer til en musikalsk og fysisk piratstund der publikum blir servert sjørøverskole, spisekonkurranse, dårlig ordpsill, en stor planke til besvær, sverdkamp og nye mer.
Og de to piratene er vel bare venner?
Med Tobias Vik og Henrik Berg Larsen
Fra 3 år
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Intimsalen
15. mars 2025
Alexandre Dumas’ klassiker Greven av Monte Cristo blir iscenesatt i en storslått forestilling med ni skuespillere på hovedscenen.
Edmond Dantès er en ung og lovende sjømann på terskelen til et lykkelig liv. Han er forelsket, har en lovende karriere og fremtiden ser lyst ut. Men lykken blir kortvarig i det han blir utsatt for et svik. Grunnet falske anklager fra misunnelige rivaler, blir han urettmessig dømt til livsvarig fengsel og får livet snudd på hodet.
Men i det mørkeste fengselet mottar han en gave langt større enn gull: Kunnskapen om hvor en skjult skatt ligger gjemt. Når han slipper fri, forvandler han seg til den mystiske Greven av Monte Cristo og legger ut på et nådeløs hevntokt mot de som ødela livet hans.
En klassiker å oppleve
Franske Alexandre Dumas var en innflytelsesrik forfatter, og har gitt oss noen av litteraturens mest elskede eventyr. Siden utgivelsen i 1844 har Greven av Monte Cristo fascinert lesere og publikum verden over. Dumas’ evne til å veve sammen spennende intriger, fargerike karakterer og dramatiske vendinger har gjort romanen til en tidløs klassiker. Dens enorme popularitet har gjort den til en av verdens mest solgte bøker, og det har blitt laget utallige filmatiseringer og teateroppsetninger av denne historien gjennom årene.
En forestilling for alle
Dette er en historie om kjærlighet, hat, rikdom, fattigdom, svik og lojalitet. Det er en røverhistorie, et hevndrama, og et spennende eventyr med skuter, sjømenn, fangehull, og sjørøverskatter. Uansett om du er fan av Dumas eller bare elsker en god historie, vil du ikke gå glipp av denne spennende forestillingen.
Jonas Corell Petersen tilbake i Kilden
På regi har vi med oss Jonas Corell Petersen, en av våre mest spennende og særegne regissører. Han var sist aktuell i Kilden med forestillingen Samhold Søkes i 2022, men skal denne gangen ta fatt på et ganske annerledes materiale. På scenografi- og kostymedesign har han med seg Ida Grimsgaard.
I samarbeid med Oslo Nye Teater
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Teater- og Operasalen
11. mars 2025
Vintage vokal, bass og klaverjazz med Hege Hunsager
Bli med på en musikalsk reise gjennom tidene når vokalist Hege Hunsager tar deg med på en hyllest til kjente og ukjente divalåter fra 1920- til 1950-tallet i sin nye kabaretkonsert, “Vintage vokal, bass og klaverjazz.”
I samarbeid med Idar Hauge og kontrabassisten Øystein Bru Frantzen, byr Hege på en konsert fylt med lekende improvisasjoner, sensuelle ballader og sanger med glimt i øyet. Hver melodi er gjendiktet til nynorsk av tekstforfatter og billedkunstner Arild Andresen, noe som gjør denne konserten helt unik.
Gjør deg klar til å lene deg tilbake og la deg omslutte av melankoli og sødme fra en tid preget av stor dramatikk og sterke lengsler. I en verden der vi ofte kjenner igjen disse lengslene, gir Hege Hunsager og hennes musikalske følge deg en uforglemmelig opplevelse.
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Intimsalen
08. mars 2025
Jeg, Henrik Fladseth, prøver med denne teksten å få nettopp DEG til å kjøpe billett til mitt nye standup show – Lavkultur.
Ja, for stand up blir ofte kalt lavkultur. Med rette vil jeg si. Det er bare å eie det begrepet.
For meg er stand up en måte å leve livet mitt på. Det er en kontinuerlig og evig prosess.
På den scenen trenger jeg ikke si noe viktig og det må ikke være så smart. Det kan være det, men det er ikke et absolutt krav. Så lenge det er morsomt er det greit. Showet mitt er stand up i sin pureste form. Kun en mann som forteller vitser og historier.
Det blir ingen bærende tematikk, svært lite såkalt rød tråd, nesten utelukkende reinspikka kødd og kanskje en trist historie fortalt på krakk (men kan ikke love noe der).
Hvis dette er lavkultur, lever jeg godt med det!
Selv mener jeg dette showet begynner å bli veldig gøy, har vi en avtale?
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Multisalen
08. mars 2025
DET DRAMATISKE SELSKAB MARKERER ET DOBBELT-JUBILEUM OG OPPFØRER BALDEVINS BRYLLUP AV VILHELM KRAG
Baldevin Jonassen gifter seg IGJEN. Den aller første bryllupet ble feiret på hovedscenen i Nationaltheatret den 26. november 1900. Baldevin ble den gang spilt av Hauk Aabel og hans utkårede av Alma Fahlstrøm. Både Harald Stormoen, Sophie Reimers, Hilda Fredriksen og Fredrik Garmann var til stede i bryllupet. Ensemblet bestod altså av Nationaltheatrets aller fremste skuespillere.
Urpremieren for 125 år siden ble en dundrende suksess, og i nærmere 30 år stod Vilhelm Krags sørlandskomedie fast på teaterets repertoar og ble spilt nærmest uavlatelig.
For 100 år siden kom «idyllen» endelig til Kristiansand. Da regner vi ikke med oslo-studentene som allerede i 1901 satte forestillingen opp med Krag selv som instruktør, og med bare unge menn i de seks rollene. Før jul i 1925, altså for 100 år siden, oppførte Det Dramatiske Selskab stykket på Kristiansand Teater med sørlandske amatørskuespillere på scenen. Publikums begeistring var enorm. Og en drøy måned senere ble stykket spilt igjen som en del av en stor festforestilling der Vilhelm Krag var æresgjest. Forfatteren var både rørt og takknemlig over den hyllest som han fikk oppleve.
Siden har Det Dramatiske Selskab spilt Baldevins bryllup med ujevne mellomrom. Men med to solide jubileer som bakteppe våger det gamle amatørteaterselskapet nok en gang å feire bryllupet til «slusken som hadde gått og dingla på bryggane henne i Kragerø».
Skuespillerne er hentet fra Dramatiskes egne rekker, og Diana Borøy er regissør.
Hjertelig velkommen til bryllupsfest!
Før hver forestilling arrangere Vilhelm Krag-selskapet gratis «FØRSNAKK» i Foaje nord kl. 18.00.
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Intimsalen
08. mars 2025
Tre personer sitter rundt et bord, de sitter sammen, men de ER ikke sammen. Alle sitter og trykker på hver sin skjerm, ingen snakker med hverandre. Stillheten fyller rommet.
En non-verbal forestilling der musikk, dans, beatboxing og mimikk forteller en historie uten ord.
Fra 5 år
Med
Werner Bryn (Cello), ,
David Bryn (Dans, beatboxing, trommer og sang)
Ole Petter Knarvik (Dans)
Medvirkende/program:
Ole Petter Knarvik
Ole Petter Knarvik var med på å starte Absence Crew. Som dansar i Absence har han vunnet NM i breaking og vært finalist i Dansefeber og Norske Talenter og vunnet tv-programmet ”Mitt Dansecrew”. For tiden turnerer han rundt om i landet med ulike danse- og teaterforestillingerforestillinger , og han underviser workshops i breakdance og hiphop.
Sjekk ut instagram @olepetterknarvik, @absencecrew og youtube for å se dansevideoer, show og instruksjonsvideoer for hvordan å lære breakdance:)
Werner Bryn
Werner Bryn (cello) jobber som frilans musiker og har tidligere vært dirigent i Bergensområdet, og han undervist i Kulturskulen i Bergen. Han har Master utdannelse i utøvende musikk fra Griegakademiet, i tillegg til allmennlærerutdanning fra Høgskolen i Bergen.
David Bryn
David Bryn, Werner sin lillebror, er profesjonell danser med base i Bergen. Han har i flere år holdt på med utøvende hip hop/breaking/akrobatisk dans, ofte med fokus på det humoristiske i formidlingen. David er mye nyttet som danseinstruktør og turnerer for tiden rundt om i Norge.
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Multisalen
07. mars 2025
Lysistrata er en komedie fra det gamle Hellas, skrevet av Aristofanes i 411 f.Kr.
Handlingen finner sted i Athen, der kvinnene er lei av at mennene deres er mer opptatt av å krige enn å forhandle om fred. Så hva gjør de? Jo, en snarrådig kvinne, Lysistrata, kommer med en genial plan. Hun samler alle kvinnene både fra Athen og Sparta og sier: “Vi streiker. Ingen sex før det blir fred!”
Plutselig står mennene overfor en stor krise – ikke på slagmarken, men i ektesengen …
Lysistrata setter fokus på temaer som kjønnsroller, makt og krigens meningsløshet på en komisk måte.
Vår moderne fortolkning –
Med regissør Philipp Stengele har vi tilpasset denne tidløse klassikeren til vår egen tid. Gjennom tidløse kostymer, seks skuespillere, scenografi med flyttbart stillas og masse humor, bringer vi Lysistratas historie inn i det 21. århundre.
Norsk tegnspråk med tekstplakater
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Multisalen
06. mars 2025
«Pappas lille gutt» av forfatter og skuespiller Sven Henriksen er en monologforestilling der forfatteren selv står på scenen. Han forteller historien om sin egen barndom og oppvekst med en voldelig far i den fundamentalistiske sekten Jehovas Vitner.
Boken fikk stor nasjonal oppmerksomhet da den ble utgitt i 2023, og fikk hederlig omtale og fine kritikker. Og nå har forfatteren selv dramatisert den for scenen. I forestillingen tas vi med tilbake til tidlig 1960-tall og følger den lille gutten som blir utsatt for farens vold, blir døpt inn i Jehovas Vitner, og senere makter å rive seg løs og komme ut til et liv i frihet som ikke skal vise seg å være problemfritt. Dette er en historie om et sterkt lite menneske som greier å reise seg gang etter gang og til slutt evner å finne sin plass, den store kjærligheten og en karriere som skuespiller og forfatter.
Sagt og skrevet om «Pappas lille gutt»:
«Dette er en gripende og viktig historie som viser styrken som kan bo i et lite menneske, og at det alltid finnes en vei ut for den som våger. Fortellingen er mørk, men de er også full av lys, farger og håp, en reddende mormor, et samisk kjøkken og New York City som eksploderer i all regnbuens farger»
«Jeg leser «Pappas lille gutt» av Sven Henriksen. Språket. Setningene! De er korthugde, men aldri kjedelige, men fulle av mening, sier ikke mer enn nødvendig. Jeg vil ikke ha mer for å forstå. Jeg elsker språket og hvordan historien fortelles. Ordvalg gjør at jeg må putte dem i min egen private ordbok. Takk for denne leseropplevelsen»
Forestillingen varer i en drøy time.
Sven Henriksen – skuespiller og tekst
Anne E. Kokkin – regi
Sissel Brean – Musikk
Skamløst Forlag 2023
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Multisalen
06. mars 2025
Dirigent: Sascha Goetzel
Richard Wagners romantiske opera Den flygende hollender fra 1841 er basert på en legende blant sjøfarere. Legenden forteller om en hollandsk skipper som ble dømt til å seile hvileløst med et spøkelsesskip på de syv hav, men med muligheten til å bli fri hvert syvende år hvis han finner en kvinne som vil elske ham trofast til døden. Operaen ble skrevet etter at Wagner og hans kone måtte søke nødhavn i Sandvika i Tvedestrand mens de var om bord på skonnerten «Thetis».
I Kilden fremføres operaen semi-konsertant, og det er så vidt vi vet første gang den settes opp i Kristiansand.
Operaen er produsert i samarbeid med Trondheim Symfoniorkester & Opera.
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Konsertsalen
05. mars 2025
Siden debutalbumet «Closing Time» kom ut i 1973 har Tom Waits skaffet seg trofaste følgere over hele verden. Karakterene i sangene han skriver er vindskjeve og lurvete — strippere, drankere, innbruddstyver, langere – formidlet i et musikalsk uttrykk hamret sammen med like deler cabaretmusikk, tidlig americana, blues og samtidsmusikk.
Sven Henriksen er skuespiller, forfatter og sanger. Med platen «Rød Pust» (1996) og de hundretalls konsertene som fulgte, ble han en av landets mest folkekjære tolkere av Tom Waits — og har oversatt et tyvetalls tekster til norsk – og er den eneste som har gjort det med Waits’ velsignelse.
I årene siden, har Henriksen blitt en internasjonalt etterspurt skuespiller både på scene, på film og i TV. Han har samtidig markert seg tydelig i den offentlige debatten med innlegg, kronikker og bøker som ofte kretser rundt temaene utenforskap, sosial kontroll og/eller diskriminering.
I første halvdel av 2025 gjør Henriksen endelig et knippe Tom Waits-konserter igjen!
Repertoaret vil bestå av nyoversatte tekster — nye originallåter – og travere fra Rød Pustdagene.
Med seg har han
Hugo Risdal (diverse strengeinstrumenter og perkusjon)
Thor-Erik Fjellvang (diverse blåse- og tangentinstrumenter og perkusjon)
Risdal og Fjellvang er begge erfarne, smakfulle og virtuose musikere, og sammen innehar trioen nettopp den miksen av eksplosivitet, ømhet og nerve som kreves for å gi seg i kast med Waits’ katalog.
Velkommen på konsert!
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Multisalen
01. mars 2025
ASSEMBLY er en forestillingsopplevelse som passer for hele familien med barn fra 6 år.
“En ASSEMBLY” er en gruppe mennesker samlet for et bestemt formål; “To assemble” er å finne deler som kan passe sammen.
Gjennom opplevelsen vil publikum bli med inn i et skulpturelt landskap av tau, farger og former. I et rom med uendelige muligheter blir publikum invitert med på en reise der man får kjenne på ulike fokus i seg selv. Man får både observere rommet forandre seg og bli en del av transformasjonen.
Kreditering:
Olivia Edginton Utøver og koreograf
Ingvild Marstein Olsen Utøver og koreograf
Irene Ingebretsen Utøver og koreograf
Gabriela Melo Larsen Scenograf og kostymedesigner
Sindre Sannes Komponist
Sille Højholdt Rekvisitør og kostymedesigner
Vitor Mendes Lysdesign
BeRik Dans Produsent
Mathilde Hirth Produksjonsassistent og Produsent
Inger Lise Sannes Fotograf
Tonje Sannes Ytre øye
Prosjektet er støttet av Kulturrådet, Scenekunstbruket, Scenekunst Sør, FFUK, Kristiansand Kommune, Knuden og Cultiva Ekspress.
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Multisalen
27. februar 2025
Vil du vite hva du skal lytte etter når du hører på klassisk musikk? Vil du lære hvordan du bedre kan tilegne deg musikken gjennom å gjenkjenne et ledemotiv?
I forkant av Kildens oppsetting av Richard Wagners romantiske opera «Den flygende hollender» første uka i mars 2025 vil musikkviter Magnus Andersson holde lyttekurs.
Der skal han snakke om Richard Wagners liv og musikk, spesielt om forhistorien, handlingen og librettoen i «Den flygende Hollender», og vil spille lytteeksempler hentet fra operaen.
Magnus Andersson har doktorgrad i musikkvitenskap fra Norges Musikkhøyskole (NMH) og var postdoktor fram til 2014. Han har også bakgrunn som utøvende pianist med ytterligere et hovedfag fra NMH. Til hverdags er han musikkritiker for Klassekampen og driver reisebyrå for klassisk musikk (www.klassiskemusikkreiser.no).
Tidsrammen er kl.18.- 20.30 inkludert pause med kaffe/te og mulighet til å handle i baren.
Kurset koster kr. 200,-.
Billetter selges i via denne lenken eller på Kildens billettkontor.
Det er venneforeningene Crescendo og Operaens Venner som arrangerer lyttekurset, og Musikkens Venner og Myrens Venner er invitert.
Kurset er forbeholdt medlemmer av disse foreningene.
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Intimsalen
26. februar 2025
Året er 1872, og den eksentriske vitenskapsmannen Phileas Fogg legger ut på eventyr for å vinne et veddemål: Sammen med sin kompanjong Passepartout skal han reise jorda rundt på bare 80 dager. På reisen må de overkomme en rekke hindringer som setter vennskapet på prøve. Og hakk i hæl følger den mystiske detektiv Fix som er overbevist om at hun er på sporet av en forbryter. Vil de to kameratene rekke tilbake til London i tide?
Jorda rundt på 80 dager blir av mange regnet som en klassiker, men for de fleste barn og unge i dag er historien helt ukjent. Jules Vernes’ roman fra slutten av 1800-tallet er et fargerikt og fantasifullt eventyr, og i Feil Teaters versjon er den blitt til en fysisk og underholdende forestilling som på sjarmerende vis leker seg med musikkteatersjangeren og den opprinnelige fortellingen. Ved hjelp av musikk og enkle scenografiske elementer tar skuespillerne publikum med på en dramatisk reise over flere kontinenter – rett fra stolen i teatersalen.
Forestillingen passer for både voksne og barn fra fem år og oppover.
ÅRETS FORESTILLING 2019
“Energien er smittende og samspillet mellom skuespillerne er en fryd å beskue. Hver replikk sitter som et skudd og det som er tydelig innøvd og skjerpet koreografi, fremstår som lekent og uanstrengt på scenen.”
– Teaterungdom.no
?
MEDVIRKENDE
Skuespillere og manusforfattere: Mathias Augestad Ambjør, Sebastian Skytterud Myers og Christina Sleipnes
Musikk: Mathias Augestad Ambjør og Torjus Augestad Ambjør
Lysdesign: Thomas Gallagher
Plakat: Lars Halvor Andreassen
?Forestillingen er en gave fra Scenekunstbruket, i forbindelse med deres 30 årsjubileum.
FORESTILLINGEN ER STØTTET AV
SALT
Norsk Skuespillerforbund
Bergesenstiftelsen
Oslo kommune
Norsk kulturråd
Spenn
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Multisalen
25. februar 2025
Axel Frønes er en unik visesanger og hverdagspoet fra Trøndelag, kjent for sine ærlige og sjelfulle tekster på trøndersk. Med sin særegne stil har han berørt publikum over hele Norge. Nå inntar han scenen på SeniorKilden for en intim konsert, der publikum kan oppleve varme, nærhet og Axels unike tilstedeværelse. Dette blir en formiddag fylt med ettertanke og hverdagsmagi.
Som hverdagspoet fra Åfjorden i Trøndelag, begynte Axel å skrive dikt under lockdown i mars 2020. Han delte sitt første dikt på Instagram, og fire år senere er han blitt en av Norges mest populære nye poeter, med over 50 000 følgere og fire bestselgende diktsamlinger tilgjengelig i norske bokhandlere. I tillegg har han gitt ut flere singler og en EP som strømmes i tusenvis hver dag. Axel har også samarbeidet med andre låtskrivere, blant annet med julelåta «Bedre neste år», utgitt av Atle Pettersen, samt den egenutgitte låta «Nånn Daga», skrevet sammen med Trygve Skaug. Det kommende året byr på flere spennende låtskriverprosjekter med etablerte artister, og han har også varmet opp for Kari Bremnes.
Det siste året har Axel spilt konserter over hele Norge, fra fengsler til konsertsaler og skoler i samarbeid med Helsesista. Fokuset hans ligger ofte på psykisk helse, og tekstene hans belyser hverdagens sammensatthet, med både gode og dårlige dager. Poesien hans resonnerer så sterkt med fansen at flere har valgt å tatovere dem på kroppen. Hans nyeste bok, Her og nå, ble utgitt 16. august og klatret raskt til niende plass på boklista for norsk skjønnlitteratur uka etter utgivelsen.
Uttalelser om Axel Frønes:
“Elegant. Flott produksjon og fine tekster.” – Åge Aleksandersen
“Axel er en av dem som lever med hjertet utenpå.” – Trygve Skaug
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Multisalen
24. februar 2025
For tre år siden rullet Russiske militærkjøretøy inn over Ukrainske grenser.
For tre år siden ble freden brutt i Europa.
I solidaritet med det Ukrainske folk inviterer Kilden teater og konserthus til markering i Kildens foaje.
– Ytringsfrihet er en grunnleggende forutsetning for demokrati og menneskerettigheter. Kunst og kulturuttrykk er nettopp ytringer. Et fritt samfunn og et fritt kulturliv er svært sentrale verdier for oss. Kulturaktiviteter gir grunnlaget for å delta i det uenighetsfellesskapet som er forutsetningen for et demokrati. Derfor er det naturlig for Kilden i denne stund å ta en rolle og vise vår holdning til krigen i Ukraina, sier Kilden-direktør Harald Furre
Under markeringen blir det musikalske innslag og appeller. Program blir offentliggjort fortløpende. Kildens bølgevegg vil under arrangementet bli belyst med fargene i det ukrainske flagget.
Place/Venue: Kilden teater og konserthus
Hall: Foajé Kilden