artister og glitter og stas

Klart for Palmesus Classics i november

12. og 13. november er det klart for andre utgave av Palmesus Classics i Kilden teater og konserthus. Det blir en stjernespekket helg, med artister som Gabrielle, Timbuktu og Julie Bergan på scenen sammen med Kristiansand Symfoniorkester.
Illustrasjonsbilde av dekket bord

Bordservering i foajéen

På grunn av gjeldende smittevernregler kan servering kun foregå ved bord i foajéområdene våre.
To menn i fargerike klær som ligger på bakken blant sorte remser. Bildet er tatt ovenfra og de ser rett inn i kameraet.

Amadeus er avlyst

På grunn av den pågående streiken i kultursektoren, ser Kilden teater og konserthus seg nødt til å avlyse høstens storsatsing, Amadeus av Peter Shaffer.
Kvinne med langt mørkt hår som spiller fiolin

Plukk & miks – Sett sammen din egen konsertserie

Nysgjerrig på klassisk musikk? Vi har valgt ut noen gode tips til hvor du kan begynne på din klassiske reise.
pianospilling

Klart for KRS Jazzfest 9. september

I samarbeid med Kristiansand jazzvesen og Dirty Old Town ruller Kilden Kultur ut KRS Jazzfest ut for aller første gang torsdag 9. september, med kruttsterkt regionalt fokus.
bygg i regnbuefarger

Skeive Sørlandsdager i Kilden

Kilden teater og konserthus byr på både konsert, «PRIDE karaoke» og en egen skeiv matrett under Skeive Sørlandsdager siste uka i august.
Dirigent i aksjon

Symfoni og industri i full harmoni

Frilansjournalist Torill Frislid Gustafson besøkte den historiske konserten med KSO i den nedlagte papirfabrikken Hunsfos i Vennesla. Her er hennes rapport.
Bilde av mannlig skuespiller som ligger blodig på bakken og drikker noe fra en boks, fra forestillingen Licht und Liebe til Susie Wang

Licht und Liebe går internasjonalt

Susie Wangs Licht und Liebe, som er en samproduksjon mellom scenekunstkompaniet Susie Wang og Kilden Teater, er klar for spilleperiode på legendariske Kampnagel i Hamburg.
Bilde av mann og kvinne som sitter på to barklrakker. I bakgrunnen er det rosa og lilla remser som henger ned.

– Håper å lande på noe fantastisk

– Vi har dansere, sangere, orkester, skuespillere. Det er ingenting vi mangler! Tomas Glans (regissør/koreograf) og Katja Ebbel (scenograf/kostymedesigner) ser på omfanget i forestillingen Amadeus som en enorm mulighet og samtidig en stor utfordring.