Teaterets historie

Inger Johanne og Knut har i en årrekke historiske bøker i Rusletur serien her i Kristiansand. I denne artikkelen har de tatt for seg teaterhistorien i Kristiansand, en grundig og interessant historiefortelling ført i pennen av to dyktige skribenter.
Bilde av Kilden-bygget i solnedgang og blå himmel over.

Soussjef

Vi søker soussjef  Les mer/Søk her

Bildetekniker/ AV-tekniker – 2 årig engasjement i prosjektstilling

Vi søker bildetekniker/AV-tekniker -2-årig engasjement i prosjektstilling Les mer/Søk her
portrettkvinne smiler foran en vegg i blå jakke

Store opplevelser i vente med KVE i 2024

De kommende ukene sparkes en variert og spennende sesong i gang for Marit Tøndel Bodsberg Weyde og Kilden Vokalensemble (KVE). Først ut er Fædrelandsvennens ønskekonsert og Mektige korverk.

Kilden Teater hyller Gabriel Scott med turné i Agder

— Altså, Gabriel Scotts første dramatiske verk – på turné, det passer jo perfekt, sier Endre Sannes Hadland. Han er regissør når Kilden Teater reiser på turné med Gabriel Scotts første dramatiske verk i anledning hans 150-årsjubileum.

SeniorKilden høsten 2024

SENIORKILDEN HØSTEN 2024 Høstens program for SeniorKilden er lansert! Vi inviterer til en variert sesong med teaterforestillinger, opera, foredrag og mange konserter i forskjellige sjangere. SeniorKilden er et tilbud til alle, uavhengig av alder, men programmet er tilpasset deg som har passert 60. Velkommen til forestillinger og konserter som vil berøre og begeistre!
Bilde av DDE

D.D.E. til Kilden for første gang

Ett av landets mest folkekjære band de siste tiårene, D.D.E. besøker Kilden teater og konserthus for aller første gang når de kommer til Kristiansand 16. november.

Kirsten Flagstad – en av de største

Operaens venner i Kristiansand fyller 50 år i 2024. For å markere begivenheten inviteres hele byen 13. juni til en operagalla som skal hylle den legendariske sangerinnen Kirsten Flagstad.
Kvinne med langt lyst hår som sitter i et orkester. Hun holder en fiolin.

– Jeg elsker filmmusikk

Fiolinist og filmentusiast Henriette Lindstand Børven elsker filmmusikk og er ikke redd for å si det høyt. I april vies en hel kveld til filmmusikkens verden med Kristiansand Symfoniorkester.