Dagfinn Andersen

Bilde av mann som smiler foran et bygg med stor glassfasade

Dagfinn Andersen er fra Oslo og er utdannet ved Norges Musikkhøgskole og Operahøgskolen i Oslo.

Dagfinn har sunget roller som Audun i urpremieren av Ballerina (Synne Skouen, Oda Radoor) ved Den Norske Opera & Ballett, Mandarin i Turandot ved Operaen i Kristiansund, tittelrollen i Don Giovanni under Oslo Operafestival og Silvio i en kammerversjon av operaen Pagliacci for Ringsakeroperaen. I tillegg har Dagfinn sunget med en rekke profesjonelle kor som Operakoret ved Nasjonaloperaen, Det Norske Solistkor, Christiania Mannskor, Vokal Art og Vokal Nord.

Dagfinn jobber også med egne prosjekter som suksessen Operahistorien på 60 minutter (hvis vi rekker det), som regelmessig oppføres på store og små scener i hele Norge. Dagfinn står bak konseptet og er både utøver og med-skribent i forestillingen. Sammen med fire andre sangere har han også vært med på å utvikle barneoperaen Askeladden og de gode operahjelperne, der han synger rollen som Askeladden. Forestillingen har siden 2014 blitt spilt for over 6000 barn, blant annet i Halden ved Barnas Verdensdager i samarbeid med Opera Østfold.

Dagfinn har tidligere gjestet Kilden som 2. Vakt og korist i Tryllefløyten (2012) og som Benjamin 2 i Påske av Gisle Kverndokk og Aksel-Otto Bull (2014). I august 2021 gjester også forestillingen Operahistorien på 60 minutter (hvis vi rekker det) Kilden for første gang.