Harpreet Bansal

Harpreet Bansal er en norsk-indisk fiolinist og komponist. Siden høsten 2017 har hun vært stipendiat på det kunstneriske utviklingsprogrammet ved Norges Musikkhøgskole.

Kombinasjonen av indisk musikk- og familiebakgrunn og en norsk oppvekst har ført til en svært personlig tilnærming til den indiske musikkarven, og Harpreet regnes som en egenartet tolker av indisk raga. I 2019 var hun solist ved Oslo Filharmonien der hennes eget verk «Jog» ble fremført. I februar 2020 ble hennes tredelte verk for fiolin, harmonium, tabla og symfoniorkester urfremført i Store Studio sammen med Kringkastingsorkesteret (KORK). Verket gis ut på LAWO Classics høsten 2021.  

Harpreet leder ensemblet Harpreet Bansal Band, og er medlem av Combonations, Tundra Electro og JAR Ensemble. Hun har holdt en lang rekke solokonserter i Norge, Europa, India og Taiwan. Harpreet ga ut sitt førte soloalbum, Samaya i 2018, til strålende anmeldelser i Norge og utlandet. Dette albumet ble også nominert til Spellemann i kategorien Åpen klasse.