Ingunn Olsen Høgetveit

kvinne med lyst hær som smiler

Ingunn Olsen Høgetveit er en sopran fra Kristiansand og er utdannet med en mastergrad i sang fra Griegakademiet i Bergen. Ingunn har vært å se på scenen i utallige produksjoner i Agder. Hun har blant annet medvirket som Annina i Kilden Opera sin oppsetning av La Traviata, vært solist med Agder Orkesterforening og ved flere anledninger med Kristiansand Symfoniorkester, blant annet som solist på Carl Nielsens 3. symfoni i Kilden.

Ingunn har medvirket i flere produksjoner ved Bergen Nasjonale Opera, Opera Bergen og Bergen internasjonale festival. Ingunn hadde hovedrollen i Heidi Tronsmo og Glenn Erik Hauglands dokumentaropera Hypermusikal på den Norske Opera og Ballett og hadde hovedrollen som Oskegrå demon (danser) i uroppføringen av Bjørn Kruses Den grøne riddaren på Agder teater. Mange kjenner henne også som Maria i A. Arntsens Like til Betlehem.

Ingunn har lang erfaring som ensemblesanger fra Det norske solistkor (Oslo) og Edvard Grieg Kor (Bergen), og er fast medlem av Kilden Vokalensemble.

I tillegg til frilanskarrieren jobber Ingunn også med unge musikere i Agder som fagleder av Talent Sør.