Ingunn Olsen Høgetveit

kvinne med lyst hær som smiler

Ingunn Olsen Høgetveit er en sopran fra Kristiansand og er utdannet med en mastergrad i sang fra Griegakademiet i Bergen. Ingunn har vært å se på scenen i utallige produksjoner i Agder. Hun har blant annet medvirket som Annina i Kilden Opera sin oppsetning av La Traviata, hadde hovedrollen som Oskegrå demon (danser) i uroppføringen av B. Kruses Den grøne riddaren på Agder teater, og mange kjenner henne som Maria i A. Arntsens Like til Betlehem. Ingunn hadde også hovedrollen i Tronsmo/Hauglands dokumentaropera Hypermusikal på den Norske Opera og Ballett. Høsten 2023 gjør hun rollen som Katherina Cavalieri i Kildens oppsetning Amadeus av P. Schaffer. 

Ingunn er en aktiv konsertsolist og har sunget med blant annet Bergen Filharmoniske Orkester, Agder orkesterforening og ved flere anledninger med Kristiansand Symfoniorkester, blant annet som solist på Carl Nielsens 3. symfoni i Kilden. 

Hun har medvirket i flere produksjoner ved Bergen Nasjonale Opera, Opera Bergen og Bergen internasjonale festival.  

Ingunn har lang erfaring som ensemblesanger fra Det norske solistkor (Oslo) og Edvard Grieg Kor (Bergen), og er fast sopran i Kilden Vokalensemble. 

I tillegg til frilanskarrieren jobber Ingunn også som rådgiver i musikk i Agder fylkeskommune.