Julie Rasmussen

Julie Rasmussen kommer fra Kristiansand og har studert ved The Danish National School of Performing arts i København, og Amsterdam School of the Arts.

Julie jobber som koreograf og danser. Hun har koreografert produksjoner som UMWELT, Someone is watching og Unicorn in Public Spaces, og danset for koreografer som Fildworks (NO/BE), MYKA (DK), Hofesh Schecter Company (UK), Stian Danielsen (NO) and AmazING Production (NO/IT) og Kristiansand Kongelige Teater (NO), og opptrådt på scener som La Scala (IT), Dansens Hus (NO) og Dansehallerne (DK).

Julie er også en av kunstnerne og initiativtakerne bak Ravnedans, en moderne dansefestival i Kristiansand, og NORDLYS, et nordisk kollektiv som har opptrådt i Danmark, Filippinene og Norge.

Våren 2022 og produksjonen Heimanifrå – på høge hæle i Junaiten er Julies fjerde besøk i Kilden Teater, men første gang som koreograf. Tidligere har hun danset i produksjonene Kristiansand.Nå, Per Gynt, Thinking and.. og Fractures. De to siste produsert av dansekollektivet KOLLEKTIV K, som Julie var instruktør og medlem av.