Kari Gravklev

Kari Gravklev er scenograf og kostymedesigner. Hun har en lang karriere bak seg, både nasjonalt og internasjonalt, og har jobbet ved de fleste teatrene i Norge. 

Fra 1972 til 1979 var hun fast ansatt scenograf ved Hålogaland Teater, hvor hun blant annet hadde scenografi på Det e hær æ høre tel og Peer Gynt. Fra 1983 var hun fast ansatt scenograf ved Det Norske Teateret. For Det Norske Teatret har hun blant annet gjort Antigone, Tre systre, Lerka Jeanne d’Arc, Macbeth, Vakkert, Måken, Sorga kler Elektra og Woyzeck. 

Ved Nationaltheatret har hun gjort produksjoner som Medea, Vildanden, Hedda Gabler, Rosmersholm og Jeg forsvinner. Av andre arbeider kan nevnes Lulu ved Trøndelag Teater, Når vi døde vågner ved Rogaland Teater, Ingenting av mig ved Stockholms Stadsteater og Den gode viljan, Oidipus og Antigone ved Dramaten. 

Karis arbeider har stor spennvidde med blant annet kammerspill, opera, dans og musikkteater. Hun designet også vettedraktene til åpningsseremonien av OL på Lillehammer i 1994. I 2003 mottok hun Heddaprisen for beste scenografi og kostymedesign for scenografien til Seie-seiarens Song 

Kari har tidligere gjestet Agder Teater i 2006, som scenograf og kostymedesigner for Brand i Fjæreheia. Oidipus/Antigone er hennes første produksjon ved Kilden Teater.