Serge von Arx

Serge von Arx er arkitekt fra ETH Zurich, professor og kunstnerisk leder for scenografiavdelingen ved Akademi for scenekunst (ved Høgskolen i Østfold), og ekstern professor ved Den Danske Scenekunstskole.

I 1998 begynte han sitt lange samarbeid med Robert Wilson på over 50 scene-, utstillings- og designprosjekter over hele verden (blant annet på Teatro alla Scala, Berliner Ensemble, Teatro Real Madrid, Mori Art Center Gallery Tokio, Guggenheim Museum NY, osv.), og han er mentor og arkitektonisk konsulent ved “The Watermill Center” på Long Island, New York.

I 2001 åpnet han sitt eget design-studio i Berlin, og siden 2006 har han bodd i Oslo. Mellom 1998 og 2009 skrev han også jevnlig for Neue Zürcher Zeitung.

Serge von Arx underviser, publiserer, driver workshops og jobber internasjonalt som scenograf, designer og arkitekt, i praksis og research med fokus på performativ arkitektur, møtet mellom og sammenslåingen av teater og arkitektur.

I 2019 var von Arx gjesteforeleser ved Zürich University of the Arts i Master Program for Curatorial Studies.

Han kuraterte arkitekturseksjonen for Praha Quadrennial 2015, og var en del av kuratorstyret for PQ 2019. Han er medlem av ulike styrer, særlig for Norsk Program for Kunstnerisk Utviklingsarbeid, og Scandinavian Artistic Research Journal VIS.

Våren 2022 er Serge aktuell som scenograf for Kilden-forestillingen Heimanifrå – på høge hæle i Junaiten. Dette er den ellevte produksjonen von Arx gjør i samarbeid med regissør Runar Hodne.