Ledelse handler om å bruke seg selv som verktøy for å skape verdi gjennom andre. Det forutsetter at du kjenner deg selv, og er klok på hvordan samhandle med andre.
Mennesket har gjennom årtusener spilt teater og skapt kunst for å fremme menneskets erkjennelse og utvikling. Kunsten har en egen evne til å berøre og åpne opp rom vi ellers ikke ville vært i kontakt med. Den får oss til å se virkeligheten og oss selv på nye måter.
Kilden og psykologspesialist og lederutvikler Mariann Crantz tilbyr et lederprogram over 4-8 halve dager. Programmet bruker kunstens kraft i kombinasjon med teori og forskning på ledelse. Samlingene gjennomføres i Kilden og husets mange scener, oppsetninger og rom vil utgjøre en sterk ramme. Det vil bli som å tre inn i en annen verden for en halv dag, og la seg bevege av sentrale menneskelige temaer tett på skuespillere, musikere og scenekunsten.
Hver samling inneholder faglige innlegg for utvikling i lederrollen, kunstneriske innslag, og gruppeøvelser og grupperefleksjon. Alt som tematiseres vil konkretiseres i oppgaver og øvelser for praktisk nytteverdi i det daglige. Samlingene vil bestå av tre timers faglig og kunstnerisk innhold etterfulgt av lunsj.
31. mai
Kultur påvirker og gjennomsyrer små og store handlinger i organisasjoner hver dag. I alle organisasjoner er det funksjonelle og dysfunksjonelle kulturtrekk. Hvordan få fram kompetansen hos medarbeidere, og det beste i mennesket? Det sies at kultur spiser strategien til frokost. Denne samlingen skal handle om å bli klar over kulturen i organisasjonen; Hva som er bra som bør forsterkes? Hva bør endres? Hvilke påvirkningsstrategier kan jeg benytte for å skape ønsket kultur?
20. september 2023
For å lykkes med å nå virksomhetens målsettinger er det avgjørende at ansatte samarbeider godt. Det er ønskelig å få fram den forskjellige kompetansen hver enkelt innehar, for å finne de beste løsningene. Forskjellighet er imidlertid vanskelig, og vi havner lett i uenighet og «argumentasjonsklisteret». I stykket Amadeus ser Salieri på Mozart som en konkurrent,
heller enn samarbeidspartner, akkurat som det er lett å forsvare eget ståsted i en organisasjon. Hvordan ser ekte teamfungering ut, hvor vi mestrer å lære av hverandre? Representant for kunstnerisk ledelse i Amadeus vil bidra med sin innsikt i å få medvirkende til å «spille hverandre gode».
22. november 2023
Utviklingen i det moderne samfunnet skjer i en rask hastighet, og organisasjoner må mestre å være lærende for å svare på fremtidens behov. Å være i endring og fokus på stadig forbedring er den nye normalen. I stykket Snøsøstera møter vi Julian som er i sorg etter å ha mistet sin storesøster. Han møter imidlertid den unge Hedvig og lærer en alternativ måte å takle utfordringer på. En viktig del av å være lærende handler om å være åpen for tilbakemeldinger. Hvordan gå fra «push» til «pull», og skape et miljø hvor folk VIL ha tilbakemeldinger, ber om det selv, og vil lære? Hva skal til for å gå fra motstand mot endring, til å være sulten på vekst og læring?
Anne Kristin Tjørve Bjelland
anne.kristin.bjelland@kilden.com
Mobil: 907 36 238
Fra inspirasjonssamlingen, november 2021.
Foto: Silje Mikalsen
Fra inspirasjonssamlingen, november 2021.
Fra inspirasjonssamlingen, november 2021.
Fra inspirasjonssamlingen, november 2021.
Regissør Tomas Glans i scenografien til forestillingen Amadeus
Valborg Frøysnes, teatersjef i Kilden. Foto: Jacob Buchard
Mariann Crantz. Foto: Silje Mikalsen
Mariann Crantz
Utdrag fra «En julefortelling» – Fra samlingen i desember 2020. Foto: Silje Mikalsen
Skuespiller Kyrre Haugen Sydness som W. A. Mozart
Fra inspirasjonssamlingen i februar 2020. Foto: Jacob Buchard