All About Mimi

Når

24. aug

Scene

Multisalen

Pris

275 ,-

Varighet

90 minutter

Kommende forestillinger

All about Mimi

Drag møter ballroom når SoMe-fenomenet Mimi Devine tar med seg fire dansere fra det norske ballroommiløet til scenen. I en forestilling som tematiserer kjærlighet, forvandling og sårbarhet, tegner de et rikt bilde av skeiv kultur.

Mimi Devine er tidligere Carte Blanche-danser Shlomi Ruimis alter ego som entertainer og drag queen. Etter stor suksess i sosiale medier tar hun kulturen og følgerne sine fra TikTok og Instagram til scenen.

All about Mimi er forestillingen hvor Mimi danser, mimer og spiller ut sine villeste fantasier, men også byr på utfordringer fra hverdagen som småbarnsmor.

Tar dragkunsten til et nytt sted
Hun har med seg fire dansere fra det norske ballroommiljøet, som på hver sin måte forfører publikum – og Mimi.

På scenen leker de seg med ideene vi har om livets gleder og utfordringer. Det handler om familieliv og kroppsidealer, sensualitet og sosiale medier.

All about Mimi tar også opp nødvendigheten av å bryte med forventninger, slik mange skeive har måttet gjøre for å stå fram som seg selv. Med humor og ærlighet tas dermed både publikum og dragkunsten til et nytt og uventet sted, der skeiv kultur trer fram i mange skygger og farger.

Bringer voguing til nye scener
De fire danserne Mimi har med seg på scenen presenterer ulike kategorier fra ballroomkulturen som ifølge ifølge Blikk «beveger seg i grenselandet mellom etablerte uttrykk fra moteverdens catwalks og vital utforsking av det spesifikt skeive.»

Ballroom miljøet oppstod i Harlem i New York på slutten av 60-tallet. Kulturen kan spores tilbake til 1920-tallets drag-konkurranser der afrikansk-amerikanske og latinamerikanske drag queens og transkvinner opplevde diskriminering. Derav skapte de sin egen kultur: ballroom.

Gjennom årene har ballroom utviklet seg til å romme en rekke uttrykk og kategorier. «Posing» var blant de første, inspirert av motemagasinet Vogue. Kategorien utviklet seg etter hvert til performancestilene mange forbinder med ballroom, kalt «voguing».

Varighet: 60 minutter uten pause. Forestillingen passer for unge voksne og voksne.

«All About Mimi er ei framsyning å bli glad av. Ho er intens, lettbeint og meinings¬full på same tid. Kostymane er forseggjorte, danse¬numra engasjerande, og dei vert løfta av lys-settinga.»
        – Karen Frøsland Nystøyl, NRK

«Det er som om dei gjennom kostymeskift og ulike nummer med stadig større intensitet dansar seg inn mot ei kjerne av noko naudsynt og alvorleg som handlar om kven ein er, om å høyra til og om å høyra saman.»
        – Karen Frøsland Nystøyl, NRK

«Perspektivet er friskt og formidlingen en ren visuell nytelse.»
        – Randi N. A. Bakke, BLIKK

«Publikum kan forvente en god porsjon glam, humor og selvironi, i tråd med personaen Mimi har gjort suksess med på sosiale media.»
        – Randi N. A. Bakke, BLIKK

Kjøp billetter

  • august 2024
  • 24.
    lør
    Tid:
    19:00 - 20:30

Lignende forestillinger

Boblershow

7. jun 2024

KJøp

“Sjalu” Ørjan Burøe

31. aug 2024

KJøp

Viggo Venn

31. aug 2024

KJøp