Drag møter ballroom når SoMe-fenomenet Mimi Devine tar med seg fire dansere fra det norske ballroommiløet til scenen. I en forestilling som tematiserer kjærlighet, forvandling og sårbarhet, tegner de et rikt bilde av skeiv kultur.
Mimi Devine er tidligere Carte Blanche-danser Shlomi Ruimis alter ego som entertainer og drag queen. Etter stor suksess i sosiale medier tar hun kulturen og følgerne sine fra TikTok og Instagram til scenen.
All about Mimi er forestillingen hvor Mimi danser, mimer og spiller ut sine villeste fantasier, men også byr på utfordringer fra hverdagen som småbarnsmor.
Mimi Devine · Shlomi Ruimi · Kiki House of Meraki
Mother Cassandra · Cassandra Moldenhauer · Kiki House of Meraki
Father Diesel · Daniel Elahi · Kiki House of Meraki
Donna · Emma Damskau · Kiki House of Meraki
Teddy · Theodor Mekonnen · Kiki House of Angel
Komponist: Jørn Lavold
Dramaturg: Nicola Gunn
Lys og scenografi: Martin Myrvold
Tekniker: Magnus Boyle
Kostymer: Silje Teland Pedersen, José Cecilio Orozco Martínez
Foto: Yaniv Cohen
Video: Antero Hein
Hun har med seg fire dansere fra det norske ballroommiljøet, som på hver sin måte forfører publikum – og Mimi.
På scenen leker de seg med ideene vi har om livets gleder og utfordringer. Det handler om familieliv og kroppsidealer, sensualitet og sosiale medier.
All about Mimi tar også opp nødvendigheten av å bryte med forventninger, slik mange skeive har måttet gjøre for å stå fram som seg selv. Med humor og ærlighet tas dermed både publikum og dragkunsten til et nytt og uventet sted, der skeiv kultur trer fram i mange skygger og farger.
De fire danserne Mimi har med seg på scenen presenterer ulike kategorier fra ballroomkulturen som ifølge ifølge Blikk «beveger seg i grenselandet mellom etablerte uttrykk fra moteverdens catwalks og vital utforsking av det spesifikt skeive.»
Ballroom miljøet oppstod i Harlem i New York på slutten av 60-tallet. Kulturen kan spores tilbake til 1920-tallets drag-konkurranser der afrikansk-amerikanske og latinamerikanske drag queens og transkvinner opplevde diskriminering. Derav skapte de sin egen kultur: ballroom.
Gjennom årene har ballroom utviklet seg til å romme en rekke uttrykk og kategorier. «Posing» var blant de første, inspirert av motemagasinet Vogue. Kategorien utviklet seg etter hvert til performancestilene mange forbinder med ballroom, kalt «voguing».
Støttet av Kulturrådet, Bergen Kommune, Bergersenstiftelsen, FFUK.
Samproduksjon: Dansens Hus Oslo, BIT Teatergarasjen og Carte Blanche.
Forestillingen er en del av Dansenett Norge sin turné i samarbeid med Dans Sørøst-Norge.
For å gi de beste opplevelsene bruker vi og våre partnere teknologier som cookies for å lagre og / eller få tilgang til enhetsinformasjon. Hvis du ikke samtykker eller trekker tilbake samtykke, kan det påvirke visse funksjoner og funksjoner negativt.