Batty Bwoy

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Ravnedans presenterer: Batty Bwoy av Harald Beharie

Batty Bwoy er Jamaicansk slang for en skeiv eller feminisert mann og betyr “rumpegutt”. Batty Bwoy er et rovdyr, en “murderous” og “flaming queen”. Batty Bwoy påkaller hensynsløs “batty energy” og ømhjertet begjær mens de kravler, svelger og inhalerer. Batty Bwoy er en uforutsigbar skapning, og avdekker kjærligheten og skrekken av deres tilstand. Deres dans stuper inn i absurde homofobe narrativ og er inspirert av demoniske og mytiske dimensjoner i disse fordrevne kroppene. Det er en solo som ikke starter med et spørsmål eller kritikk, men fra et sted fylt av lekenhet og begjær, viklet inn i vold og sjarm. Batty Bwoy utspiller seg som en kroppslig fiksjon, uatskillelig fra svart skeivhet.

Batty Bwoy er et samarbeid med kunstnerne Karoline Bakken Lund, Veronica Bruce og prog-rock bandet Ring van Möbius. Arbeidet er en co-produksjon med Dansens Hus, Oslo og RAS, Sandnes og hadde urpremiere 20.januar 2022.

Forestillingen tar for seg sedimenterte fortellinger om det skeive, og frykten for den skeive kroppen som en pervers, avvikende skikkelse. Uttrykket «Batty Bwoy» brukes for å mane fram en ambivalent skapning som eksisterer i brytningspunktet mellom den prekære kroppen og frigjort kraft, glede og batty energy.

Arbeidet tar for seg mytologier, fantasier, og følelser rundt skeiv kropp og identitet, og har funnet inspirasjon i blant annet homofobiske dancehall tekster, 70-talls Giallo-filmer fra Italia, gully queens og skeive stemmer i Norge og Jamaica som Beharie har møtt gjennom prosessen.

 

Medvirkende

Kunstnerisk ansvar og koreografi: Harald Beharie
Utøver: Harald Beharie
Kunstneriske samarbeidspartnere: Karoline Bakken Lund og Veronica Bruce
Skulptur: Karoline Bakken Lund og Veronica Bruce
Komponist: Ring van Möbius
Lyddesigner: Jassem Hindi
Ytre øye: Hooman Sharifi, Inés Belli
Støttet av: Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Sandnes Kommune og TOU.

Co-produsenter: Dansens Hus og RAS

Foto: Julia Hrncirova

Kjøp billetter