Bifrost

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Stig Nordhagens Bifrost for messingensemble

Bifrost eller Bivrost er broen mellom gudenes og menneskenes verden i norrøn mytologi. Den ene enden var forankret i himmelberget, et stort fjell i utkanten av Åsgard, der Heimdall sitter og skuer ut over verden, mens den andre enden vandrer fritt rundt i Midgard. Gudene kunne bruke Bifrost som en bro når de skulle fra Åsgard til Midgard, men broen var magisk, så intet menneske kunne finne den andre enden og komme seg til Gudenes rike. Det er en vanlig forestilling at Bifrost er identisk med regnbuen, men noen mener at det er trolig nordlyset som er den bevrende broen på grunn av broens beskrivelse med tre farger i Snorres Edda (Den yngre Edda).

Elvebyen messingkvartett og Oslo Messingkvintett har i fellesskap inngått et samarbeid og bestilt et stort verk for messingensemble av Stig Nordhagen. Målet med verket er skape en «pilar» av musikk for besetningen, uten sidestykke i norsk og internasjonalt repertoar.Stig Nordhagen er kjent for sitt særegne tonespråk, med hint av «den norske tonaliteten» og eminente instrumentbehandling. Hans skrivekunst vil skape et verk for framtiden, ikke bare for oss, men også som et viktig verk i utdanningsøyemed for morgendagens musikere.

Elvebyen messingkvartett

Elvebyen messingkvartett formidler tradisjoner og kulturarv gjennom nyskapende og unike produksjoner. Kvartetten har et eget repertoar med skreddersydde arrangementer og transkripsjoner, og ikke minst bestillingsverk fra flere av Norges mest ettertraktede komponister. Ensemblet har musikere med ulik spisskompetanse og utgjør en spennende miks av erfaringer, kvaliteter og kunstneriske perspektiver. Vi tror på musikkens verdi som arena for eksistensielle erfaringer. Våre konserter skal berøre deg og gi deg opplevelser du sent vil glemme, både på tradisjonelle konsertarenaer og der du minst venter det. Vi tror på musikkformidling med høy kunstnerisk kvalitet til alle folk der de er.

https://www.facebook.com/Elvebyenmessingkvartett

Les artikkel:

Stig Nordhagen i foajé

“Foruten jobben i Kristiansand Symfoniorkester både komponerer og arrangerer Nordhagen musikk. 1. februar er dagen der hans verk Bifrost blir fremført i Kilden teater og konserthus”

Oslo Messingkvintett

Oslo Messingkvintett har hovedfokus på nyere originalskrevet musikk og samtidig har de prioritert norske og nordiske komponister når de har valgt repertoar. Dette har preget konsertene og bestillingsverk fra norske komponister er en del av kjernevirksomheten. I 2019 gjorde Oslo Messingkvintett innspillinger av flere verk bl.a. «Tre Studier for Messingkvintett» (1986) av Anders Nordentoft , «Melodies of Stray» (2018) av Daniel Herskedal og i 2020 spilte de inn Øystein Sevågs «Brass Quintett» (2018). I august urfremførte de Jens Wendelboes «A Nightingales Song» med sanger Stine Mari Langstrand og i november «Chant & Drone» av Rolf Gupta. Oslo Messingkvintett mottar ensemblestøtte fra Norsk Kulturråd for andre året på rad.

https://www.oslomessingkvintett.no/

Kjøp billetter

Lignende forestillinger

SOMMER I KILDEN 3. – 6. juli

3. jul 2024 - 6. jul 2024

Gratis

SOMMER I KILDEN 10. – 13. juli

10. jul 2024 - 13. jul 2024

Gratis

SOMMER I KILDEN 17. – 20. juli

17. jul 2024 - 20. jul 2024

Gratis