Christianssands Storband med Helge Sunde

Kilden Kultur

Når

22. okt

Scene

Multisalen

Pris

125 - 225 NOK

Varighet

90 minutter uten pause

Kommende forestillinger

Helge Sunde tar med seg noter og trombone til Sørlandet og presenterer sin musikk sammen med Christianssand Storband. Få med deg denne legendariske jazztrombonisten og komponisten i samspill med ett av landets ledende storband!

Helge Sunde har i flere tiår vært en av landets fremste komponister og musikere, og det er en glede for Christianssand storband å invitere til konsert i Kilden med denne bautaen i norsk musikkliv. Sunde kan traktere både symfoniorkester, storband og trombone og har jobbet med noen av de fremste orkestrene i Norge og Europa. Blant disse vil storbandentusiaster kjenne igjen navn som Oslo Groove Company og Ensemble Denada her hjemme og store europeiske navn som DR Big Band i København, HR Big Band i Frankfurt og NDR Big Band i Hamburg. Sunde har mottatt flere priser for sitt musikalske arbeid, blant annet to Spellemannspriser og en Echo Jazz Award i Tyskland. I tillegg til sitt aktive virke som komponist og musiker jobber Sunde i dag som førsteamanuensis ved Norges musikkhøyskole, hvor han blant annet har ansvar for masterstudiet i jazzkomposisjon.

Christianssand storbands samarbeid med Helge Sunde føyer seg inn i en rekke konserter bandet har spilt med andre norske storbandlegender. De siste årene har CSB holdt konserter med blant andre Erlend Skomsvoll, Geir Lysne og Eckhard Baur, og som Baur sa: «aldri før har jeg hørt et norsk storband spille Bob Brookmeyer så bra». Og dette er ikke tilfeldig: Storbandets faste musikalske leder, trompetist og førstelektor på UiA, Tore Bråthen, har jobbet systematisk og iherdig med å bygge opp storbandet siden 1996. Han har ledet storbandet gjennom tre CD-utgivelser og en rekke konserter lokalt, nasjonalt og i Skandinavia.

www.kristiansandstorband.no

Kjøp billetter

  • oktober 2021
  • 22.
    fre
    Tid:
    20:00 - 21:30