DEN FRI KJÆRLIGHETS BY

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

DEN FRI KJÆRLIGHETS BY

av Edvard Munch/Aina Villanger

Figurteaterforestilling regissert av Tormod Lindgren.

Stykket «Den fri kjærlighets by» (1904) er en satire over Kristiania-bohemen, skrevet av Edvard Munch under en turbulent periode i hans liv, hvor idealet om fri kjærlighet settes på dagsorden. Oppsetningen har et ekspresjonistisk og fargerikt visuelt språk, som understreker den absurde og fragmentariske handlingen i Munchs tekst. Munchs tekster er etterhvert blitt ganske kjent, men få kjenner Munch som dramatiker. Han har bare skrevet to stykker, og ingen av dem har blitt satt opp som full sceneproduksjon. Dette stykket holdt han av ulike grunner for seg selv. Det var nok litt vel forut for sin tid bl.a. Munch var ikke ukjent med flere av nyskapningene i dramatikken. Han hadde jobbet for Lügne Poe i Paris, han hadde nærkontakt med en rekke av tidens dramatikere.

Stykket har mange paralleller til » til Damaskus » av Strindberg som kom ut i samme tid. Den har og likheter med kong Ubu, og litterære verk som prosessen av Kafka.

Tekstens hovedperson, Sangeren, er en fattig kunstner som oppsøker Den fri kjærlighets by i søken etter uforpliktende kjærlighet og lykke. Her treffer han noen kvinner med penger, makt og frihet, blant annet Dollarprinsessen og Sportselskerinnen som forbarmer seg over den fattige kunstneren. Disse kvinnene er kanskje for frie – de vil eie ham. Sangeren blir syk og klarer ikke å elske (med) Dollarprinsessen, i tillegg vil han ikke gifte seg med henne. Dette fører til at han forfølges, ikke bare av kvinnene, men av hele byen, politi og rettsvesen. Sangeren fengsles og anklages for å ha forbrutt seg mot kvinnen og for diverse «gadeuorden». En disputt mellom dommerne og byens borgere, ender med en klar dom over den anklagede.

Det er en intim forestilling med levende musikk og nær kontakt mellom publikum, utøvere og figurer. Forestillingen passer for et voksent publikum og barn/ungdom fra 10 år og oppover.

Regi/scenografi/dukkedesign/kostyme: Tormod Lindgren

Tekst: Edvard Munch / Aina Villanger

Musikk: Rolf Gupta

Utøvere: Gisle Hass, Christina Ørbekk Nicolaisen, Cecilie Solberg Knudsrød, Tessa Leipistö og Rolf Gupta

Kjøp billetter

  • Ingen kommende forestillinger