Edderkoppkvinnens Kyss

Kilden Kultur

Når

9. feb - 10. feb

Scene

Multisalen

Pris

315 - 390 NOK

Varighet

90 minutter uten pause.

Kommende forestillinger

Teater Manu presenterer: Edderkoppkvinnens Kyss

I en fengselscelle sitter den politiske fangen Valentin sammen med Molina, en transkvinne dømt for utuktig adferd med en mindreårig. Fordommer leder til konflikter mellom de to, men når Molina gjenforteller sine favorittfilmer for Valentin, skapes en midlertidig flukt fra fengselet. Samfunnets holdninger smelter vekk og viker for et nært vennskap. Samtidig er de to omringet av manipulasjon, både fra fengselsledelsen og hverandre.

Stykket bygger på Manuel Puigs roman av samme navn, og den Oscar-vinnende filmen Edderkoppkvinnens kyss (1985). Bentein Baardson, regissøren bak blant annet Den stundesløse (2015) og Gråtende hender (2018), er tilbake på Teater Manu for tiende gang. Med videoprojeksjoner blir den sparsomme cellen gjort om til Molinas drømmeverden, og Baardson tar oss med til en virkelighet fylt av kamp, motstand, drømmer og illusjoner.

Edderkoppkvinnens kyss spilles på norsk tegnspråk med stemmeskuespiller Kjersti Fjeldstad. Gjendiktet til tegnspråk av Sølvi Zuckermann. Stykket passer best for publikum fra 15 år og oppover. 

Kunstnerisk team

Av: Manuel Puig

Regi: Bentein Baardson

Dramaturgi: Bodil Kvamme

Scenografi og lys: Torkel Skjærven

Videodesign: Åsmund Bøe

Lyd: Erik Hedin

Kostyme: Ingrid Nylander

Maske: Therese Lia

Rekvisitt: Gøril Rostad

Språkkonsulent: Sølvi Zuckermann

Med:

Ronny Patrick Jacobsen

Bülent Yalcin

Stemmeskuespiller: Kjersti Fjeldstad

Kjøp billetter

 • februar 2022
 • 09.
  ons
  Tid:
  18:30 - 20:00
 • 10.
  tor
  Tid:
  18:30 - 20:00