helter fra filmlerretet og en musiker fra KSO

Episk filmmusikk: We can be heroes

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Konferansier: Orvar Säfström

Dirigent: Nick Davies

Solist: Sabina Zweiacker

Velkommen til en konsert som tar for seg helter på filmlerretet!

Helter kommer i mange ulike former. I kveld får vi høre musikk fra Batman og Thor, og møter den komplekse karakteren Furiosa i Mad Max: Fury Road. Vi kjemper side ved side med Katniss i The Hunger Games, slåss mot skumle romvesener sammen med Ripley i Aliens, og redder verden fra undergang sammen med Sarah Connor i The Terminator. I tillegg kan vi nyte John Williams’ komposisjoner fra Raiders of the Lost Ark og Star Wars: A New Hope. Konserten avsluttes med Hans Zimmers ikoniske musikk fra Gladiator.

Førsnakk

Vi inviterer publikum til førsnakk i Foajé Nord klokken 18.40.

Der får Kjetil Nordhus besøk på scenen av konferansier Orvar Säfström, og den prisbelønnede lokale filmmusikkomponisten og musikkprodusenten Marius Christiansen. Førsnakken varer til ca 19.00.

Solist

Les om Sabina Sweiacker
Sabina Zweiacker er utdannet ved Musikhøgskolen i Malmö og har i flere år vært kjent over hele verden for sitt bidrag i Orvar Säfströms konsertproduksjoner med musikk fra filmer og dataspill. I 2014 spilte hun en av hovedrollene i Christoffer Nobins barneopera “Hion om natten” med Norrköpings Symfoniorkester. Hun er like hjemme i den fantastiske verdenen av filmmusikk og spillmusikk som i de store repertoarverkene som Brahms’ Ein deutsches Requiem.

Dirigent

Les om Nick Davies

Etter studier ved Royal College of Music i London, startet Nick Davies sin dirigentkarriere i 1986 i Londons West End, hvor han dirigerte flere musikalproduksjoner. Han debuterte som symfonidirigent i 1991 med Royal Philharmonic Orchestra, hvor han fortsatt gjester jevnlig. Siden 2011 har han vært sjefdirigent for Vantaa Pops Orchestra i Finland.

Davies er en fast gjestedirigent for Kringkastingsorkesteret (KORK) og har ledet Nobels fredspriskonsert i Oslo årlig fra 2007 til 2017. Han har bred erfaring fra Skandinavia og europeiske orkestre, samt oppdrag i Asia og Australia.

Konferansier

Les om Orvar Säfström

Orvar Säfström (født 18. februar 1974) er en svensk musiker, forfatter og tidligere filmanmelder. Han ledet Filmkrönikan på SVT fra 2003 til 2006. Fra 2006 fokuserte han på videospill, skriving og foredrag. Säfström grunnla Underscore Productions for å lage symfoniske konserter med spill- og filmmusikk. Han har skrevet flere bøker om 1980-tallets rollespillbølge i Sverige. I 2017 startet han forlaget Fandrake og har også en musikkarriere, blant annet som tidligere medlem av Nirvana 2002 og som gjestevokalist for Entombed.

Kjøp billetter

Forslag til deg

SOMMER I KILDEN 24. – 27. juli

24. jul 2024 - 27. jul 2024

Gratis

STEAMDOME III: BEYOND THE END

15. aug 2024

KJøp

Smakebitkonsert

22. aug 2024

KJøp