Et Dukkehjem

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

KILDEN TEATER Presenterer:

Opplev Nasrin Khusrawi og Kadir Talabani som vår tids Nora og Torvald Helmer i et rykende ferskt Dukkehjem bearbeidet av Harry Guttormsen.

Et dukkehjem av Henrik Ibsen er et av verdens aller mest spilte teaterstykker. Vi møter den hjemmeværende småbarnsmoren Nora Helmer som etter en jul med avsløringen av flere løgner, oppdager at det vidunderlige ikke kommer og at hun ikke er mer enn en dukke for sin ektemann. For å finne seg selv, forlater Nora uventet mann og barn – og slenger døren til familiehjemmet igjen bak seg.

Da Et dukkehjem hadde premiere i 1879, sendte ekkoet av Noras slamrende dør sjokkbølger gjennom Europa. At en kvinne kunne sette sitt egenverd over familiens plikter, var uhørt. Vi liker å tro at denne problemstillingen ikke er en del av vårt moderne Norge, men for mange er realiteten en helt annen.

Kilden Teater bringer Ibsens klassiker inn i det 21. århundre. Forfatterens evne til å trenge gjennom privatlivet og inn i menneskesinnet, gir stykket en tidløs relevans. Og det er nettopp denne tidløsheten som gjør at vi aldri blir lei historien om Noras mot. Den universelle tematikken om selvfølelse og identitet tilhører ingen spesifikk tidsepoke. For hva er vel mer relevant enn en fortelling om et tragisk kjærlighetsforhold som bunner i manglende selvfølelse eller kjærlighet til seg selv?

Dette er første gang Et dukkehjem produseres av Kilden Teater. For anledningen er Teater- og Operasalen bygd om. Publikum sitter på scenen i Nora og Torvalds stue og plassene er unummererte.

Nora Helmer: Nasrin Khusrawi

Torvald Helmer: Kadir Talabani

Dr. Rank: Ulrik Waarli Grimstad

Kristine Linde: Ida Elise Broch

Sakfører Krogstad: Johannes Blåsternes

Regi: Harry Guttormsen

Scenografi: Tormod Lindgren

Kostymedesign: Grete Søimer

Lysdesign: Marianne Thallaug Wedset

Lyddesign: Eirik Mordal

 

Kjøp billetter

  • Ingen kommende forestillinger