«Fra Tarantelle til Techno»

Flekkefjord Kultursenter Spira

Pris: 225 NOK

Varighet: 1 time uten pause

SØNDAG 3. APRIL KL. 17.00

Kilden teater og konserthus reiser ut i Agder med konserten Fra tarantelle til techno. Tre musikere fra Kristiansand Symfoniorkester spiller fransk musikk fra tre århundreder! Denne gangen er det Flekkefjord Kultursenter Spira vi er så heldige å få besøke. 

Konsertprogram

C.Saint-Saëns: Tarantelle (1857)

Op.6, for fløyte, klarinett og klaver

Tarantella er opprinnelig en dans fra sør Italia, dansen er en «kur» mot gift fra tarantella-bitt…..

C.Debussy: Prelude á l´apres-midi d´un faune (1894)

Verket er inspirert av diktet Faunens ettermiddag av Stephane Mallarmé og regnes som et av de sentrale imresjonistiske verk for orkester.

Her i en arrangert versjon for fløyte, klarinett og klaver.

A.Roussel: Joueurs de flûte (1924)

Består av fire små karakterstykker for fløyte og klaver. Hvert stykke beskriver en fløytespiller fra mytologi eller litteratur, og beskriver samtidig komponistens fløytistvenner.

Ch Coechlin: Sonatine Modale (1935/36)

Meditative duetter for fløyte og klarinett fra en komponist med en stor og mangfoldig produksjon.

F.Poulenc: Clarinet Sonata (1962)

Sonaten for klarinett og klaver er et av de siste verkene Poulenc komponerte, og han døde før det ble urfremført i Carnegie Hall av Benny Goodman og Leonard Bernstein.

Connesson: Techno-parade (2002)

Musikk med pulserende driv fra start til slutt. En representant for nåtidens uttrykk og energi.  

Om musikerne

Ingrid Wangsvik er oppvokst i Rælingen i Viken. Som 7-åring begynte hun å spille piano hos pianopedagog Inger Marie Larsen hvor hun spilte aktivt i 13 år.  

Da hun ble 10 år startet hun i Fjerdingby skolekorps i Rælingen, og ble etter hvert tildelt klarinetten som sitt instrument. Som 14-åring begynte hun å undervise andre i å spille klarinett, og noen år senere ble det også direksjon i det samme korpset. Hun var også medlem i Rælingen Musikklag i mange år, og fikk her prøve seg som solist for første gang.  

Videre ble det studentfagkurs i musikk på Foss videregående skole i Oslo før studier ved Østlandets Musikkonservatorium hos Tove Bratbak. Her fullførte hun både klasseromspedagogikk i musikk samt instrumentalpedagogisk utdannelse.  

De påfølgende 2 årene ble tilbragt i Nederland, hvor hun tok diplomeksamen hos professor Walter Boeykens, Nancy Braithwaite og Raymon Diles ved Rotterdams Musikkonservatorium.

Etter endt utdanning i 1995 jobbet hun som frilanser i forsvarskorpsene, bl.a. 2 år i Kongelig Norske Marines Musikkorps i Horten. I 2001 ble hun ansatt i FMKS (Forsvarets Distriktsmusikkorps Sørlandet), og har siden 2003 vært ansatt som Alternerende Soloklarinettist i Kristiansand Symfoniorkester(KSO). Hun har spesielt ansvar for Essklarinett, men hun spiller også bassklarinett. Ingrid har medvirket i programmeringsarbeid i orkesteret i flere år.  

Wangsvik har spilt mye kammermusikk, i ensembler av ulik sammensetning, hvor hun blant annet har fremført Olivier Messians “Quatour messiaen quatuor pour la fin du temps” med Atle Sponberg, Øyvind Gimse og Alex Taylor, samt mange konserter i Kristiansand Symfoniorkesters kammerserie.  

Siden 1998 har hun undervist på UiA (den gang HiA) i klarinettmetodikk, senere også klarinett og kammermusikk.  

Siden 1999 har hun vært dommer i flere musikkonkurranser, spesielt for Norges Musikkorps Forbund. De senere årene har hun vært jurymedlem ved Dirigentløftets storsatsning “Opptakt” i samarbeid Talent Norge og alle landets symfoniorkestre.

Cordula Hacke  er professor i kammermusikk ved Universitetet i Agder – Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk. Hun har en omfattende karriere med vekt på instrumental og vokal kammermusikk og arbeid som collaborative pianist. Hennes kammermusikkpartnere inkluderer soloblåsere og strykere fra noen av verdens ledende orkestre – som New York Philharmonic, Boston Symphony Orchestra, de tyske radioorkestrene (Berlin, Frankfurt, Freiburg, Køln og Stuttgart), Gewandhausorkesteret i Leipzig, Det Kgl.Kapell i København og Toronto Symphony Orchestra. Hackes diskografi er omfattende og spenner seg fra musikk av kvinnelige samtidskomponister, japansk samtidsmusikk, til verker av Pavel Haas, Leo Smit og Paul Hindemith. Hun underviste ved Robert Schumann Hochschule für Musik i Düsseldorf fra 2000 til 2013, har gjennom en årrekke undervist ved Salzburg Summer Academy, og har holdt mesterklasser i collaborative piano og kammermusikk ved Seoul National University, Sung Shin University, Yonsei University og Gnessin School of Music (Moskva). Hun har vært akkompagnatør ved ARD International Music Competition, (München), Deutsche Musikrat Competition (Berlin), Aeolus Competition, Nicolet Competition og International Guangzhou Competition (Kina). Hacke er jevnlig jurymedlem i internasjonale konkurranser, og har gjennom en årrekke vært juryleder for «Internationale Kuhlau Wettbewerb» i Uelzen. Cordula Hacke er også anerkjent for sitt arbeid som musikalsk leder for musikkteaterproduksjoner.

Anne Randi Haugenjorden har vært solofløytist i Kristiansand symfoniorkester og universitetslektor i fløyte ved Universitetet i Agder gjennom en årrekke.

Fra hennes solistvirksomhet med orkester kan nevnes fremføringer av Carl Nielsens fløytekonsert, J.S. Bachs Brandenburgkonsert nr 5 (med Gordan Nikolic), Reineckes fløytekonsert i D-dur og J.S.Bach trippelkonsert i D-dur (fløyte.obo.violin) med Roy Goodman. Hun medvirker ved en rekke klassiske og kommersielle innspillinger og kan vise til utstrakt turnévirksomhet for Rikskonsertene. Arbeidet med kammermusikk innbefatter det sentrale repertoaret for fløyte og klaver, fløyte og strykere, fløyte og harpe og omfattende arbeid med blåsekvintett. Hun har holdt egne solokonserter ved en rekke internasjonale fløytefestivaler, fra seneste år i Moskva (2020), Lodz (2018 og 2019) og München (2017). Interaksjon og kommunikasjon med publikum er viktige elementer i Anne Randis solistiske virksomhet.

Anne Randi Haugejorden har stått sentralt i arbeidet med UiAs fløytestudenter siden 2000. Dette gjelder i forhold til hovedinstrumentundervisning, fløytemetodikk, orkesterstemmer og interpretasjon. Hun er også engasjert i arbeidet med Det Norske Fløyteensemble, som omfatter universitetets fløytemiljø i ensemblearbeid, og der innspillinger og samarbeid med komponister for utvidelse av fløyteensemblerepertoaret står sentralt. Hun har undervist ved kurser og holdt mesterklasser og workshops ved musikkhøgskoler i Ungarn, Polen, og Frankrike, og var jurymedlem i Polsk fløytekonkurranse i 2018.

Anne Randis undervisningsområder ved Universitetet i Agder inkluderer i tillegg kammermusikk, musikkformidling og konsertproduksjon. Hun har diplom- og hovedfagsutdanninger fra Norges Musikkhøgskole i Oslo og Det. Kgl. Danske Musikkonservatorium i København der fløyteprofessorene Per Øien og Toke Lund Christiansen har vært hennes lærere.

Kjøp billetter

Forslag til deg