Grieg og Sibelius’ berømte suiter

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Dirigent: Tabita Berglund

Tabita Berglund og Kristiansand Symfoniorkester tar i denne konserten for seg to mytiske musikkverk. Først ute er Jean Sibelius’ Lemminkäinen; en kvinnekjær eventyrer i det finske nasjonaleposet Kalevala. Her skildres eskapader der han hygger seg med kvinnene til menn som er ute i krigen.


Edvard Griegs musikk til den myteomspunne Ibsen-karakteren Peer Gynt, har vi alle et forhold til. Musikkstykkene Morgenstemning og I Dovregubbens Hall skrev Grieg i 1874-1875, og til tross for at de to kunstnerne var uenig om det meste, er verket fortsatt like verdsatt og aktuelt.

Bilde av kvinnne med langt mørkt hår i hestehale. Hun står ved sjøen og holder en dirigentstokk.

– Musikk mange har et forhold til

Program

Jean Sibelius: Lemminkäinen-suite (1895)
Edvard Grieg: Peer Gynt-suite nr. 1 og 2 (1888 og 1893)

Edvard grieg på piano

Velkommen til førsnakk

Før konserten er du hjertelig velkommen til førsnakk i foajé nord. Her intervjuer Kjetil Nordhus og Pål Svendsberget medvirkende i konserten, etter stor interesse fra publikum. Førsnakk er inkludert i billetten.

Foajé nord kl. 18.40

I Dovregubbens hall hører til andre akt, der Peer Gynt kommer inn i Dovregubbens kongshall etter å ha ridd inn i fjellet sammen med Den grønnkledde på en gris.

Morgenstemning ble skrevet som forspill til fjerde akts tidlig morgen. Senere ble musikkstykket flyttet fram, og innleder i dag en scene lagt til sydvestkysten av Marokko, der Peer Gynt er blitt en velhavende mann og er vert for et aftenmåltid for sine venner.

Kjøp billetter

Lignende forestillinger

SOMMER I KILDEN 3. – 6. juli

3. jul 2024 - 6. jul 2024

Gratis

SOMMER I KILDEN 10. – 13. juli

10. jul 2024 - 13. jul 2024

Gratis

SOMMER I KILDEN 17. – 20. juli

17. jul 2024 - 20. jul 2024

Gratis