Helt privat

Kommende forestillinger

Kilden Teater presenterer: Helt privat

Av James Graham

Hvordan forteller en introvert, nyseparert forfatter historien om seg selv? I Helt privat møter vi den sjenerte skribenten med kjærlighetssorg og skrivesperre, som spør Google om råd for å finne seg selv

Vi følger forfatteren gjennom samtaler med psykologen. Det setter i gang en ukontrollerbar rekke assosiasjoner, der både familiemedlemmer, forskere, Google-direktører, sjekkeeksperter og FBI dukker opp – og blir starten på en smertefull – men ikke minst humoristisk – selvransakelsesprosess.

Hovedkarakteren i stykket må finne tilbake til sin identitet når mannen plutselig forlater henne og hun står alene . Hun reiser til New York for å komme bort fra sitt tidligere liv og for å møte nye mennesker. Eller…, reiser hun til New York rett og slett fordi eksen har flyttet dit? Psykologen har sitt syn på utfordringene hennes, moren et annet. Men hvordan ser hun på seg selv, og kan hun akseptere det hun ser?

Stykket handler også om hvordan vi overvåker hverandre – og om hva det gjør med oss som mennesker. Tematikken i «Helt privat» er i utgangspunktet inspirert av Edward Snowdens avsløringer om myndighetsovervåkning. For hva skjer egentlig når vi velvillig deler informasjon om oss selv og legger igjen digitale spor over hele nettet? Eksisterer det privatliv i samfunnet vi lever i?

Hvordan forholder vi oss til et samfunn der alle data om oss blir lagret, og der vi deler mer med en ukjent tredjeperson enn med menneskene vi møter ansikt til ansikt?

Oversettelse: Marius Leknes Snekkevåg
Regi: Audny Chris Holsen
Manusbearbeidelse: Marius Leknes Snekkevåg og Audny Chris Holsen
Scenografi og kostymedesign: Libby Watson
Lysdesign: Mike Robertson
Videodesign: Andrzej Goulding
Lyddesign: Pete Malkin
Dramaturg: Endre Sannes Hadland
Produsent: Jørgen Macdonald

Med: Johannes Blåsternes, Ina Maria Brekke, Roger Opdal Paulsen, Kari Onstad, Ragnhild Jørgensen Tysse, Jan Erik Madsen, Vilde Wendela Christensen og Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen.

Teaterforlag: Nordiska ApS

Kjøp billetter

  • Ingen kommende forestillinger