Hiromi

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Superenergisk japansk pianovirtuos tøyer grensene for jazzen – endelig klar for Norge.

Hiromi Uehara føyer seg inn i rekken av store japanske jazzpianister som Toshiko Akiyoshi, Makoto Ozone og Junko Onishi. Helt siden albumdebuten med Another Mind i 2003 har hun forbløffet publikum verden over med kreativ energi, virtuos teknikk og fantasifull improvisasjon. Hun tar rett og slett jazzen inn i et nytt landskap – et komplekst og sofistikert et, men også en verden fylt av fantasifull utforsking.

Hun har solgt til gull i hjemlandet, vunnet Grammy og har en fanskare verden over. Endelig er hun klar for Norge, og da er vi stolte over at Kilden er ett av to steder som får presentere henne i programmet.

Ahmad Jamal-protesjéen

Hiromi var tidlig litt av et vidunderbarn og ble tatt under vingene til Ahmad Jamal under studietiden på Berklee College of Music i USA. I de påfølgende årene etablerte hun seg raskt i jazzens øverste divisjon og har samarbeidet tett med storheter som Oscar Peterson, Chick Corea, Stanley Clarke, Lenny White og Anthony Jackson.

Som bandleder og solo-utøver har hun virkelig tatt store steg og fremstår som en vanvittig virtuos som klarer å gjøre nær sagt enhver låt til en heseblesende, men samtidig elegant, reise. Spillet er teknisk imponerende, men kommer aldri i veien for selve låtmaterialet.

Denne respekten for melodien og låtstrukturen er litt av nøkkelen til hennes musikalske fingeravtrykk – selv om det går unna i improvisasjonen og heftige samspill kommer hun alltid tilbake til flotte tolkninger av komposisjonene.

Metallica-samarbeid

Sjekk gjerne ut Hiromis korona-konserter på hennes egne sosiale mediekanaler der hun slipper seg helt løst i herlig humørfylt og energisk samspill med store musikere som Metallicas Robert Trujillo, Avishai Cohen, Hadrien Feraud og Steve Smith. Her blandes teknisk briljans med herlig livsglede og improvisasjon som driver sjangeren framover.

Hiromis nyeste album, Spectrum (2019), er også et godt utgangspunkt for å utforske hennes klangverden. Dette er et pulserende overflødighetshorn, fargelagt av hele spekteret av hennes musikalske inspirasjonskilder.

Bilde av Hiromi hvor hun sitter nede på gulvet

Kjøp billetter

Lignende forestillinger