Hvem drepte faren min

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Far og sønn har mistet kontakten på grunn av sønnens legning. Nå vil sønnen gjøre det han kan for å forstå og forsvare sin far.
Hvem drepte faren min er en nyskrevet, eksplosiv monolog av Edouard Louis om klasseforskjeller og de mekanismene i samfunnet som skaper mindreverd og utslitte kropper. Edouard Louis filtrerer alt dette gjennom å fortelle sin fars historie. Hvordan påvirker politiske beslutninger livet og kroppene til de sårbare i samfunnet?

I 2024 skal Agder Nye Teater skape en ekspressiv sceneversjon av fortellingen der teater og dans blandes. På scenen møter publikum skuespiller Olav Waastad fra Nationaltheatret, som i 2022 ble kåret til årets beste mannlige skuespiller av Heddajuryen. Han samarbeider med den Arendals-bosatte regissøren Magnus Sparsaas, danseren Charlott Utzig og Agder Nye Teater i denne brennaktuelle oppsetningen. Agder Nye Teater har siden 2020 laget teater i Arendal og står bak forestillingene Mor og barn, White Heart og Hundrevis av barn i vill kamp.

Av: Edouard Louis

Medvirkende

Regi, koreografi og scenografi: Magnus Sparsaas
På scenen: Olav Waastad, Charlott Utzig, Magnus Sparsaas
(Lokale aktører annonseres senere)
Kunstneriske medskapere: Gina Lindås Theodorsen, Marius Christoffer Karlsrud
Musikk: Marius Christoffer Karlsrud
Kostyme: Sara Skogøy
Lysdesign: Norunn Standal
Produsent: Tonje Sannes
Dramaturg: Rickard Borgström, Jørgen Strickert, Kjersti Horn
Grafisk design: Carl Lützen
Snekker: Leif Tveitdal
Maler: Frode Holgersen og Camilla Lillengen
Sveiser: Gregor Olsen
Forestillingsfoto: Simen Dieserud Thornqvist
Takk til: Mimir Kristjansson, Linda Sætra

Mer om forestillingen

Edouard Louis har med sine tre nylige romaner fornyet diskusjonen om klasseforskjeller og linket den til den økende populariteten til populistiske protestpartier. Jakten på raske løsninger, klare fiendebilder og bortforklaringer utfordrer demokratiet. Hvem drepte faren min er den tredje boken i en trilogi som beskriver arbeiderklasse-oppveksten på landsbygda i Frankrike. Den første boken handler om å være skeiv på et lite sted, lengselen etter frigjøring og oppgjøret og bruddet med egen familie. Men i den nyeste boken er det gjenforeningen med familien og en forsvarstale for en arbeiderklasse han selv har forlatt som danner rammen for å analysere oppveksten og farens liv. I en tid med svekkelse av sosiale rettigheter, økende ulikheter og svekket bevissthet om klasseforskjellers strukturelle inngripen i livet og selvfølelsen til individet er Louis sine bøker befriende direkte om noe som både er dypt personlig og helt universelt

Støttet av: Norsk Kulturråd, Agder Fylkeskommune, Arendal kommune, Kristiansand kommune, Scenekunst Sør, Bergesen-stiftelsen, Fløistad-stiftelsen, FFUK, Fond for lyd og bilde, Fritt ord, Cultiva.

Kjøp billetter

Forslag til deg

Ebenezer Knug sur foran en måne

En julefortelling

22. nov 2024 - 21. des 2024

Få billetter

Riksteatret: Per Hansen – en trofast mann / oskkaldas almmái

26. nov 2024

Riksteatret: Jakten på Prinsessa

30. nov 2024