Jeg ER Lucia

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

JEG ER LUCIA

OPERAGALSKAP AV OG MED EIR INDERHAUG

I flere år har sanger og skuespiller Eir Inderhaug gått og båret på denne forestillingen. Dette er hennes idé, manus og musikkvalg og vi er stolte over at Eir valgte Kilden Opera som arena for å realisere den. Vi mener Jeg ER Lucia er blitt en liten perle av en forestilling. Vanvittig, berørende, tragisk, morsom – full av galskap og skjønnhet. Opera, teater, musikkteater – det er der alt sammen. Denne forestillingen kan ikke plasseres i noen bås.

I korthet handler Jeg ER Lucia om kvinnen og operasangeren som presser seg ut over tålegrensen i et ønske om å leve i tråd med sine kunstneriske og menneskelige idealer. Hun drømmer om den ultimate fremførelsen og tolkningen av den verdensberømte operaen Lucia di Lammermoor av Donizetti. Vi får et innblikk i en sangers virkelighet og fantasi – og den er langt fra så glamorøs som en kan få inntrykk av.

Donizettis Lucia blir brukt og manipulert av menn til å oppgi seg selv og gjøre ting hun egentlig ikke vil gjøre. For å mestre det velger hun å leve i en illusjon, for i illusjonen kan hun elske. Rollen som Lucia regnes som en av de aller største og mest krevende for en koloratursopran, ikke minst på grunn av den 15 minutter lange galskapsscenen som hun har rett før hun dør. Eir innrømmer gjerne at det er mye i Lucia som snakker til henne.

I tillegg til musikk av Donizetti, har Eir også plukket verk av Ligeti, Feldman, Bernstein, Henze, Herbert og Rossini. Musikken er spilt inn av Kristiansand Symfoniorkester.

Med seg på scenen har Eir skuespilleren Even Rasmussen.

I over to år – siden høsten 2014 – har Eir Inderhaug vært Kildens «Artist In Residence». Jeg er Lucia er hennes avskjedsforestilling med Kilden.

Sanger/skuespiller: Eir Inderhaug
Skuespiller: Even Rasmussen
Regissør: Bentein Baardson
Scenografi/kostymedesign: Gabriela Melo Larsen
Videodesign: Åsmund Bøe
Lyddesign: Simen Hefte
Lysdesign: Gro Kristensen
Dramaturg: Bodil Kvamme

Varighet 1 time 20 minutter

Den 21. februar vil det bli ettersnakk med Eir Inderhaug i Intimsalen direkte i etterkant av endt forestilling.

NB! Det blir benyttet strobelys i forestillingen

Kjøp billetter

  • Ingen kommende forestillinger