Jo Strømgren Kompani – Viruset

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Jo Strømgren Kompani – Viruset

Høyspent postapokalyptisk danseteater.

En maskin forpester verden med grusomme virus… Vi befinner oss i nær framtid hvor ting har gått skikkelig skeis.

I en liten avsidesliggende bunkers finnes kilden til elendigheten: en maskin som forpester verden med grusomme virus. Et lite team øyner muligheten for å rette opp feilen og gi verden en omstart. En android hyres inn til et farefullt oppdrag, men det viser seg snart at selv maskinelle hjerner kan ha både egenvilje, samvittighet og ikke minst et sjarmerende vesen.

«Friskt, nytt og morsomt!» Aftenposten

«Viruset» er en skrullete etyde over populærkulturens framtidsvisjoner. Der hvor klassisk drama etterstreber stringens i dra­maturgi og tematikk preges vitenskapsfiksjonen av usannsynlige historier, logiske brister og overdreven patos. Fiksjonens rammer er allikevel fullgode for å portrettere menneskelig utilstrekkelighet og frykt. Videre kommuniserer utøverne i «Viruset» med uforståelig tale. For de som har vokst opp med Chewbacca bør det være lettfattelig, i det minste assosiativt.

Jo Strømgren Kompani har stadig fornyet seg selv gjennom en ekstrem variasjon av sjangre, fra figurteater til storskala dan­seforestillinger, fra Ibsen til nyskrevet dramatikk, fra filmproduksjoner til provokativ dokumentarisme, fra snevre lysbildeforedrag til populistisk underholdning. Nå velger kompaniet å gå tilbake til en formel som har ligget nesten ti år i dvale: det kaudervelske melodrama. Blandingen av listig og humoristisk historiefortelling, uforståelig språk og store doser dans er for mange kompaniets signatur og ryggrad, befestet gjennom kompaniets turnéer i nesten 60 land.

Direction, script, choreography: Jo Strømgren

Performers: Vânia Doutel Vaz, Dag Rune Sjøli, Mikkel Are Olsenlund, Ivar Sverrisson

Set design: Jo Strømgren

Costumes: Bregje van Balen

Sound design: Lars Årdal, Ola Erik Blæsterdalen

Lighting design: Eirik Brenne Torsethaugen

Music: Mísia, Pergolesi, Sepultura, trad. doudouk

musicCo-production: The Norwegian Opera & Ballet, Bærum Kulturhus – Regionalt Kompetansesenter for Dans.

Supported by: Arts Council Norway

Kjøp billetter

  • Ingen kommende forestillinger