Jubileumskonsert – Vilhelm Krag

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Velkommen til en festaften i Vilhelm Krags ånd!

Vilhelm Krag-selskapet ønsker i samarbeid med Kilden Teater og Konserthus å invitere til en jubileumskonsert for å markere at det er 90 år siden sørlandsdikteren Vilhelm Krag gikk bort.

6. september står sanger og artist Helene Bøksle på scenen sammen med visesanger Eivind Bøksle, Nils Harald Sødal og Benedikte Sofie Ribe for å formidle noen av våre mest kjente og kjære sørlandsviser, signert Vilhelm Krag.

Vilhelm Kragh var 61 år gammel da han døde i Havbugta i Ny-Hellesund i 1933. Han fikk mer enn 300 melodier skrevet til sine vers – og blant de musikerne som har forvaltet og tatt vare på hans arv er blant andre visesanger Eivind Bøksle, som i 1972 var med på utgivelsen av «Viser fra Sørlandet» sammen med sin bror, Ivar Bøksle.

Helene Bøksle og faren Ivar, kom i 2016 ut med «Sanger fra vår Ø» – en hyllest til visekunsten på Sørlandet og dikteren Vilhelm Krag. Nils Harald Sødal og Benedikte Sofie Ribe har laget en egen humørfylt forestilling om Vilhelm Krag, som første gang ble fremført sammen med Kristiansand Symfoniorkester i en fullsatt konsertsal i Kilden i 2021.

Kjøp billetter

Lignende forestillinger