Karstein Djupdal: cello, slagverk og piano

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Karstein Djupdal: cello, slagverk og piano

Karstein Djupdal har skrevet musikk for cello, slagverk og piano, og presenterer en variert konsert på ca en time. Karstein, som er pianist og komponist, studerte i Kristiansand fra 1996-1999, og kommer tilbake til byen med en konsert!

Blant verkene som framføres er:
– Et verk med inspirasjon fra matematikkens tidlige historie
– En sonate for solo cello
– «Isskulpturer» for solo piano

Musikken har ofte et fokus på det klanglige og harmoniske, som i «Isskulpturer», eller gjør bruk av skjeve og intrikate rytmer.

Cellosonaten er inspirert av de klassiske cellosonatene fra 1800 og 1900-tallet. Man kan også høre inspirasjon fra jazz og blues, samt fra folkemusikk i den siste satsen, hvor rytmen og motivutviklingen minner om en gigue eller en feleslått.

KARSTEIN DJUPDAL er opprinnelig fra Alta, er utdannet i Kristiansand, Maastricht og Oslo. Nå er han bosatt i Bodø, hvor han arbeider som musikklærer. Han har skrevet musikk for ulike besetninger, og har hatt musikk framført på Ultimafestivalen, Borealis, og nødutgangfestivalen. Det siste året er verket «Treska Kopom» framført av Vokal Nord på flere konserter i Nord-Norge, og i mai framføres et orkesterverk av Rungholt-enesemblet i Hamburg.

RANDI C. P. BIRKELAND er utdannet pianist og cellist ved UiA Musikkonservatoriet i Kristiansand. Hun fortsatte cellostudiene ved Santa Cecilia-konservatoriet i Roma, og avsluttet solistutdanning ved Santa Cecilia-akademiet i 2008. Etter studiene arbeidet hun i forskjellige ensembler i Roma, blant annet Roma Sinfonietta, før hun flyttet tilbake til Norge i 2011. Fra 2011 har hun vært vikar i Kristiansand Symfoniorkester. Birkeland underviser også i cello og klaver ved Kristiansand Kulturskole og er organist i St. Ansgar katolske kirke.

ELLEN FJØRTOFT spiller slagverk og pauker i Kristiansand symfoniorkester. Hun kommer opprinnelig fra Skarnes i Hedmark og er utdannet ved Griegakademiet i Bergen. Hun har jobbet i Kristiansand siden høsten 2000.

Kjøp billetter

Lignende forestillinger