LYDHØR NORBAKKEN&ERIKSEN GJEST FRIDA ÅNNEVIK

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

L Y D H Ø R
N O R B A K K E N / E R I K S E N
GJEST: FRIDA ÅNNEVIK

Hilde Norbakken og Torun Eriksen utgjør det kunstneriske vertskapet for kvelden og er godt kjent for en lang rekke utgivelser og samarbeid nasjonalt, og internasjonalt.

Publikum inviteres inn i deres univers med et nytt og annerledes konsertformat der kjærlighet og nysgjerrighet til musikken og den gode samtalen står i sentrum.

Duoen inviterer også en gjest til å være med på å fremføre egne tolkninger av hverandres og andres sanger. Det er nettopp den unike opplevelsen av å kombinere konsert og den gode samtalen de ønsker å dele med publikum.

Høstens andre gjest er en favoritt hos både publikum og musikerkolleger: artisten Frida Ånnevik. Gjennom samspill og samtale vil vertskap og gjest utfordre hverandre og bli bedre kjent denne novemberkvelden.

LYDHØR er et konsept som Norbakken/Eriksen har skapt i samarbeid med Kilden teater og konserthus. De ønsker å gi publikum en unik og nærværende opplevelse av musikk, øyeblikk og dialog. Det handler om et nært og kjært forhold til musikken, og om å bidra til et levende og bærekraftig kulturliv i regionen.


Velkommen til LYDHØR i Kilden teater og konserthus!

FRIDA ÅNNEVIK

Høsten 2020 feiret Frida Ånnevik 10 år som artist, utøvende musiker og låtskriver. Det har blitt fem egne plater, mange konserter og flotte samarbeid. Jubileet ble kronet med en digital konsert-dokumentar av førsteplata «Synlige hjerteslag» direktesendt fra Fridas gamle ungdomsskole, og den har senere blitt sendt på NRK flere ganger.

Frida har fra første plate formet et uttrykk der tradisjon og nyskaping smelter sammen, og trives godt med å både passe inn i – og samtidig utfordre det å være visesanger.
Hennes siste album «Andre sanger» er et plateprosjekt som har blitt til over flere år. Albumet består av 10 sanger som betyr mye for Frida, der hun har gjendiktet et vidt spenn av artister og låtskrivere som Joni Mitchell, Spice Girls, Astrid S, og Janis Ian.

Da alt ble snudd litt på hodet med hjemmekontor i 2020, fant Frida sammen med kollega Chris Holsten og de laget en norsk versjon av verdenshiten «If The World Was Ending» (JP Sax / Julia Michaels). På norsk ble den «Hvis verden» og teksten traff en dyp nerve hos publikum i alle aldre der vi satt land og strand rundt med hjemmeundervisning, hjemmekontor, uten klemmer, lite sosial omgang og følte at verden raste litt sammen. Låten ble kåret til Årets låt på Spellemannprisen 2020, og er hittil strømmet mer enn 22 millioner ganger!

Frida har de siste årene turnert landet rundt og spilt både festivaler, gjort konserter på Rockefeller, gjestet Sentrum Scene og mye mer. Det siste året har hun tilbrakt i studio, og ny musikk kommer i 2023.

TORUN ERIKSEN

Torun Eriksen er med sin sjangeroverskridende musikk og poetiske tekster en distinkt stemme på den norske og europeiske jazzscenen. Hun har utgitt seks kritikerroste album på det renommerte selskapet Jazzland Recordings og samarbeider med en rekke utøvere nasjonalt og internasjonalt. Eriksen er fra Telemark og har etter mange år i Oslo nå bosatt seg i Kristiansand, der hun også er førsteamanuensis i sang og låtskriving ved Institutt for Rytmisk musikk ved Universitetet i Agder. I 2024 feirer hun 20 år som plateartist og slipper ny musikk på norsk.

HILDE NORBAKKEN

Hilde Norbakken er plateartist, vokalist, pianist og låtskriver/tekstforfatter. Hun kommer opprinnelig fra Smøla på Nordmøre, men har bodd i Kristiansand siden 2010. Herfra driver hun kunstnerisk og pedagogisk virksomhet både regionalt og nasjonalt, som innebærer egne solistiske prosjekter, samarbeid med profilerte norske artister som arrangør, korist, pianist og solist, samt at hun jobber som 1 amanuensis ved institutt for rytmisk musikk på UiA. Kildenpublikummet kjenner henne også som gjestemusiker med KSO og som del av kunstnerisk team i en rekke produksjoner.

Kjøp billetter

Lignende forestillinger