LYDHØR NORBAKKEN&ERIKSEN GJEST FRODE ALNÆS

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

L Y D H Ø R

n o r b a k k e n / e r i k s e n

I vårens LYDHØR fortsetter Hilde Norbakken og Torun Eriksen å invitere gjester og publikum inn i deres unike konsertsamtale. Med norbakken/eriksen som musikalske makkere og samtalepartnere lover vi sterke møter og gåsehud-øyeblikk der nysgjerrigheten og kjærligheten til musikken står i sentrum.

Gjest denne kvelden er Frode Alnæs. Han regnes som en av Norges beste gitarister og låtskrivere, og kan skilte med over 40 år på konsertscenen. Frodes musikalske røtter innenfor både jazz og pop, gjør han til en spennende, leken og improviserende musiker. Han har mottatt hele tre Spellemannspriser.

For det er nettopp kombinasjonen av å musisere og snakke sammen Hilde Norbakken og Torun Eriksen ønsker å dele med publikum. I tillegg til å være utøvere er de også pedagoger med lang erfaring i å snakke om og reflektere rundt musikk. I LYDHØR vil de ta med seg en ny gjest for hver konsert. Sammen vil de spille hverandres og andres sanger og i musikk og ord formidle, utforske, lytte og spørre. Også publikum blir invitert til å stille spørsmål underveis.

– Vi ville skape en arena for musikkpublikummet i regionen som også er interessert i å høre artisters og musikeres tanker rundt det å leve av, for og med musikk. Ikke i intervjuform, men som en samtale utøvere imellom. Ideen til LYDHØR oppsto i det vi var i ferd med å planlegge en turne sammen. Omgitt av post-korona og klimakrise fikk vi brått behov for å stoppe opp og heller tenke kortreist og bærekraftig. Som innflyttere og kunstnere ønsker vi å være med å bidra med det vi kan og brenner for, her vi bor. Vi er utrolig glade for at Kilden ville gå sammen med oss for å gjøre dette mulig, sier Hilde og Torun.

Velkommen til LYDHØR i Kilden teater og konserthus!

Torun Eriksen

Torun Eriksen er med sin sjangeroverskridende musikk og poetiske tekster en distinkt stemme på den norske og europeiske jazzscenen. Hun har utgitt seks kritikerroste album på det renommerte selskapet Jazzland Recordings og samarbeider med en rekke utøvere nasjonalt og internasjonalt. Eriksen er fra Telemark og har etter mange år i Oslo nå bosatt seg i Kristiansand, der hun også er førsteamanuensis i sang og låtskriving ved Institutt for Rytmisk musikk ved Universitetet i Agder. I 2024 feirer hun 20 år som plateartist og slipper ny musikk på norsk.

Hilde Norbakken

Hilde Norbakken er plateartist, vokalist, pianist og låtskriver/tekstforfatter. Hun kommer opprinnelig fra Smøla på Nordmøre, men har bodd i Kristiansand siden 2010. Herfra driver hun kunstnerisk og pedagogisk virksomhet både regionalt og nasjonalt, som innebærer egne solistiske prosjekter, samarbeid med profilerte norske artister som arrangør, korist, pianist og solist, samt at hun jobber som 1 amanuensis ved institutt for rytmisk musikk på UiA. Kildenpublikummet kjenner henne også som gjestemusiker med KSO og som del av kunstnerisk team i en rekke produksjoner.

Frode Alnæs

Frode Alnæs er kjent for sin unike evne til å kommunisere med publikum, noe som har gjort han til en av våre mest folkekjære artister. Det er aldri kjedelig når Frode står på scenen. Han er utadvendt og byr alltid på musikalske overraskelser og godt humør.

Frodes musikalske røtter innenfor både jazz og pop, gjør han til en spennende, leken og improviserende musiker. Han legger alltid inn noe nytt i sitt gitarspill og musikalske uttrykk.

Frode Alnæs er kjent som gitarvirtuosen, «sjefen» og opphavsmann til samtlige av låtene til «Dance With A Stranger». Han har gitt ut seks soloplater i eget navn, både som vokalist og gitarist, den siste «Mine venner i nøden» kom i februar 2023. Hele åtte album har han gitt ut med «Dance With A Stranger», og han har medvirket som låtskriver og gitarist på mer enn 150 album i inn- og utland og samarbeidet med de fleste i norsk musikkbransje. Og flere nye plateprosjekter er på trappene. Frode er alltid på vei videre, mer produktiv enn noen gang.

Han har levert en rekke bestillingsverk til ulike festspill og festivaler. Han er også en etterspurt solist med orkestre, storband, kor, korps og band, både som gitarist og sanger. For et par år siden gjestet han over 60 kulturhus over hele landet med sin kritikerroste soloforestilling «Min dans med strenger» og hver desember reiser han på sin populære juleturné «Lang desember natt» som har utsolgte hus stor sett alle steder.

Frodes lange og eventyrlige musikalske livsreise har gitt ham mye heder og ære, blant annet tre Spellemannspriser.

Er det noen som virkelig har betydd noe i norsk musikkliv gjennom 40 år, så er det Frode. Både som låtskriver, gitarist, vokalist og entertainer. I tillegg har han jobbet som programleder på TV og vært gründer for sin egen musikkfestival.

Kjøp billetter

Lignende forestillinger

Den lille historien om Kirsten Flagstad

27. aug 2024

Få billetter

Rusletur på Lahelle

1. okt 2024

Få billetter

Anita Skorgan: Bare en mamma

8. okt 2024

KJøp