mellomland – Carte Blanche

Kommende forestillinger

 • Ingen kommende forestillinger

I mellomland har teatersjef Annabelle Bonnéry engasjert to fremadstormende koreografer fra samme generasjon til å skape en todelt helaften for Carte Blanche. Fem og ni dansere møter koreografene Roza Moshtaghi og Lander Patrick i en dobbel-forestilling som presenterer norsk og internasjonal samtidsdans på samme scene.

BUD av Roza Moshtaghi

Utgangspunktet for BUD er å undersøke ventetilstanden. Koreograf Roza Moshtaghi baserer seg på en personlig erfaring når hun utforsker hvordan vi opplever venting og forventninger knyttet til å være i denne mystiske tilstanden som finnes et sted mellom livets små og store begivenheter.

Å vente er et tålmodighetsspill, og de gåtefulle figurene starter i kostymer som grenser til installasjoner: de fremstår ventende og nesten ubevegelige i det dunkle mørket. Sakte og møysommelig dukker de opp fra skallene sine og livner til – intensiteten i musikken, lysene og bevegelsene øker. Danserne går gjennom ulike situasjoner der de venter, stopper, starter og gjør nye forsøk.

«Bud» betyr knopp på engelsk, og blomstringsforsøkene oppstår gjennom hele forestillingen. Dempet og behersket vekst blir til øyeblikk av villskap og uorden. Det nakne scenegulvet, den pulserende musikken og den smarte lyssettingen gjør BUDs sceniske venterom til en introspektiv visuell opplevelse.

Sovaco de Cobra av Lander Patrick

I Sovaco de Cobra (norsk: slangens armhule) inviterer vi deg inn i en verden der de sosiale reglene baserer seg på et urettferdig spill som gir vilkårlige og brutale utslag.

Forestillingen er inspirert av sjakkbrettet, det tosidige spillet hvor vinner-fordelen alltid tilhører den ene siden av bordet. Med dette strategiske og krigerske spillet som visuelt og tematisk bakteppe, skaper Patrick en energisk forestilling der spillereglene utfordres og brikkene i spillet utforsker gamle og nye dynamikker.

Boken Eduardo Galeanos Las venas abiertas de América Latina (Latinamerikas åpne årer) er en av flere inspirasjonskilder til koreograf Lander Patrick. Den beskriver den rå utnyttelsen av det globale sør, og hvordan kolonialisering skapte tapere, og vedvarende ulykke for store befolkninger fra noen av de mest ressursrike områdene på jorden. Råvarer og menneskelig lidelse ble til velstand og overherredømme på andre siden av kloden. Spillet er rigget, og regelboken tvinger fram nye trekk.

Slangens armhule er noe som kun finnes i fantasien. Og tross alt, er mye av fundamentet som understøtter verdensordenen basert på oppspinn og fiksjoner. De farger hvordan vi tenker rundt vår egen og andres historie, og definerer hvem og hva vi verdsetter – i livet og i kunsten. Hvem bestemmer hva som har verdi?

Sovaco de Cobra er laget for ni av Carte Blanche sine dansere som kaster seg inn i spillet med varme og vitalitet. Forestillingen er proppfull av virtuositet, skarpe og presise bevegelser. Og, i en virvelvind av rytmer, tempo, lekenhet og alvor orienterer danserne seg i en collage av tanker og bilder.

PR-FOTO
Sjur Pollen

SAMPRODUSERT AV
Festspillene i Bergen 2022

“Dans til å få bakoversveis av”

Bergens tidene
Dansere

Irene Vesterhus Theisen, Daniel Mariblanca, Ole Martin Meland, Aslak Aune Nygård, Anne Lise Rønne (BUD)

Noam Eidelman Shatil, Caroline Eckly, Dawid Lorenc, Tilly Sordat, Lin van Kaam, Max Makowski, Mathias Stoltenberg, Adrian Bartczak, Filipa Peraltinha (Sovaco de Cobra)

Koreograf
 • Roza Moshtaghi (BUD) er en iransk koreograf og utøver som bor og arbeider i Oslo. Hennes arbeid tar for seg fortellinger om begjær, som skapes gjennom prosessen med å tilpasse seg eller reagere på systemer og struktur. Hennes tre siste stykker er LIMBO (2021), Bouncing Narratives (2019) og Only Forever (2018).
 • Lander Patrick (Sovaco de Cobra) er født i Brasil, oppvokst i Portugal med base i Lisboa. Han har vunnet flere priser, og forestillingen Adorabilis (2017) som han laget med sin faste samarbeidspartner Jonas Lopes ble valgt til Aerowaves Priority Company i 2017.
Dramaturg
 • Thomas Schaupp (BUD)
 • Jonas Lopes (Sovaco de Cobra)
Installasjon og kostyme
 • Ronak Moshtaghi (BUD)
 • Lander Patrick (Sovaco de Cobra)
Lysdesigner
 • Thomas Bruvik (BUD)
 • Rui Daniel (Sovaco de Cobra)
Komponist
 • Lykorgous Porfyris (BUD)
 • Mestre André (Sovaco de Cobra)

Kjøp billetter

Forslag til deg