Moka Efti Orchestra feat.: Severija

Kommende forestillinger

  • Ingen kommende forestillinger

Storbandet fra Babylon Berlin-serien til Norge for første gang!

Denne novemberkvelden kan Kildens publikum oppleve ekte Babylon Berlin-stjerner live på scenen i Kildens konsertsal, oppleve den frie stemningen i 20-tallets Berlin og la seg imponere av ett av Europas mest ettertraktede storband.

«Zu Asche, Zu Staub» har du garantert hørt. Tittelsporet for Babylon Berlin-serien inneholder alt som har gjort Moka Efti Orchestra til et internasjonalt navn: stilfulle storband-arrangementer, tidsriktige instrumenter, vakre arrangementer, et samspilt orkester og en vokalist med en utstråling som bare en filmstjerne kan ha.

14-manns storbandet følger opp med andre sterke låter fra Babylon Berlin-soundtracket: Süsse Lügen, Wannsee Weise, Die Nacht og Hollaender Mash Up for å nevne noen. Det er nesten sånn at man venter å se Charlotte Ritter eller Gereon Rath fra serien komme halsende igjennom Konsertsalen på jakt etter gulltransporten fra Sovjetunionen.

Grevinne Sorokina

Skuespiller og vokalist Severija har du sett på skjermen om du har latt deg rive med av historiene fra Weimarrepublikkens siste år før nazistene tok over. I flere av Babylon Berlin-episodene kan du se hovedpersonen Gereon Rath haste gjennom den legendariske nattklubben Moka Efti (som eksisterte i virkeligheten). På scenen i denne klubben: Moka Efti Orchestra med den karismatiske Severija i front. I serien spiller hun rollen som artisten Nikoros, aka grevinne Svetlana Sorokina, en russisk emigrant med relasjoner både til Sovjetregjeringen og den trotskistiske eksilopposisjonen.

Komponistene

Moka Efti er skapt av komponistene Nikko Weidemann og Mario Kamien (kjent fra elektronikaduoen Dzihan & Kamien). Weidemann har litt av en karriere bak seg: han har samarbeidet og spilt med store artister som Frank Zappa, Nick Cave, Nena, Rufus Wainwright og Einstürzende Neubauten! Sammen med saksofonist og arrangør Sebastian Borkowski (som også spiller i Meute og Jazzanova), har Weidemann og Kamien skapt stilsikre og fengende låter som fanger tidsånden i 20-tallets Berlin perfekt.

Besetning

Vokal: Severija, Moritz Krämer, Roland Satterwhite, Mario Kamien, Nikko Weidemann, Sebastian Borkowski, Philipp Kacza
 
Fiolin: Roland Satterwhite, Daniel Weltlinger, Olga Holdorff
 
Bratsj: Sebastian Peszko
 
Tenorsax & flute: Sebastian Borkowski
 
Trompet: Florian Menzel, Philipp Kacza
 
Trombone: Simon Harrer, Andrej Ugoljew
 
Basstrombone: Friedrich Milz
 
Klarinett: Gregoire Peters
 
Barytonsax & bass fløyte: Andreas Dormann
 
Barytonsax: Lars Zander
 
Banjo & piano / keyboards: Mario Kamien
 
Banjo: Igor Osypov
 
Piano & mellotron: Nikko Weidemann
 
Trommer, perusjon, vibraphone, timpani: Larry Mullins
 
Trommer: Tobias Backhaus
 
Kontrabass: Paul Kleber
 
Produsenter: Mario Kamien, Sebastian Borkowski, Nikko Weidemann

Kilden Kultur og Kristiansand Jazzvesen presenterer: 
Moka Efti Orchestra feat.: Severija

Storbandet beveger seg i tidsriktig takt fra swing til blues, ragtime, chansons, storband-charleston og klezmer-komposisjoner som drar tankene hen til et fritt Berlin i tiden før alt ble så galt.

Kjøp billetter

Lignende forestillinger